Hudson Queenin ruusu

29,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Itsenäinen jatko-osa rakastetulle Merten gorillalle!

Pohjoismaiden parhaaksi nuortenkirjaksi valitun Merten gorillan sankarikaksikko seikkailee jälleen. Hudson Queenin ruusu vie Sally Jonesin ja Koskelan Skotlantiin, Glasgowin alamaailman hurjiin pyörteisiin.

Sally Jonesin ja Henry Koskelan Hudson Queen -laivan uumenista löytyy ruusuriipuksinen helminauha, jonka jäljet johtavat Skotlantiin. Koneenkäyttäjägorilla ja suomalaiskapteeni lähtevät sinne palauttaakseen arvokkaan korun oikealle omistajalle. Glasgowin sumuisessa satamakaupungissa matka saa kuitenkin kohtalokkaan käänteen, ja Sally Jones joutuu lopulta hengenvaaraan...

"Ei voi sanoa muuta kuin että olipahan vaan hieno lastenromaani!" Matti Karjalainen (risingshadow.fi) Merten gorillasta.

Ruotsalainen kirjailija ja kuvittaja Jakob Wegelius (s. 1966) sai Finlandiaa vastaavan August-palkinnon ensimmäisestä Sally Jones -romaanistaan Merten gorilla (2014). Se voitti myös Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjapalkinnon.

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789510469033
Bandtyp
Häftad
Illustration
Wegelius Jakob
Sidor
557
Samling
Sally Jones
Nummer i serie
2
Förlag
WSOY

Personalen rekommenderar

Ennen kaikkea vetävä, kaunis ja sympaattinen romaani.

Monien mielestä jatko-osat eivät aina ole niin onnistuneita, jos kirjaa ei ole alun perin suunniteltu osaksi sarjaa. Minusta Hudson Queenin ruusu on ehdoton poikkeus. Teos on itsenäinen jatko-osa Jakob Wegeliuksen erinomaiselle romaanille Merten gorillalle. Hudson Queenin ruusun voi hyvin lukea tuntematta ensimmäistä osaa. Vaikka osa henkilöistä on samoja, kirjan juonen ymmärtää hyvin, vaikka aloittaisi suoraan tästä.

Kirjan päähenkilö on gorilla nimeltä Sally Jones, ja Jakob Wegelius vakuutti minut kirjallaan, että gorilla päähenkilönä toimii yhtä hyvin kuin ihminenkin. Sally Jones on asunut ihmisten kanssa niin pitkään, että osaa kirjoittaa ja ymmärtää puhetta.

Hudson Queenin ruusu on ennen kaikkea vetävä, kaunis ja sympaattinen romaani. Helminauhasta paljastetaan vain vähän kerrallaan, ja lukija pysyy tiukassa otteessa alusta loppuun asti. Päähenkilö Sally Jones on sympaattinen hahmo, johon lukija tykästyy. Vaikka vauhti on yhtä hidas kuin edellisessä kirjassa, se sopii tyyliin erinomaisesti. Kannattaa ehdottomasti lukea, jos piti Merten gorillasta tai vaikka ei olisi koskaan kuullutkaan Sally Jonesista tai Hudson Queenista.

Aarni, harjoittelija, Helsingfors Bokhuset