Birnamin metsä

34,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Mira Bunting johtaa Birnamin metsä -nimistä ympäristöaktivistien kollektiivia Uudessa-Seelannissa. Kollektiivi viljelee laittomasti yksityisiä joutomaita, tienpenkereitä ja syrjäisiä puistoja. Kun maanvyörymä katkaisee tieyhteydet läheiseen Korowain kansallispuistoon ja sen reunalla toimivaan maatilaan, Mira näkee tilaisuuden siirtyä sissiviljelystä laajempaan luomutuotantoon.

Tilan hankkii kuitenkin droneilla rikastunut miljardööri Robert Lemoine, joka ryhtyy rakentamaan paikalle maailmanlopun bunkkeriaan. Yllättäen Lemoine kiinnostuu Mirasta ja tarjoaa kollektiiville rahakasta sopimusta, joka avaa Birnamin metsälle mahdollisuuden taloudelliseen riippumattomuuteen.

Alkuinnostuksen jälkeen kollektiivissa herää kysymyksiä. Kuka Lemoine oikeastaan on? Voiko häneen luottaa? Salaako Mira heiltä jotain? Luottamus rakoilee ja riitoja repeää. Käynnistyvässä tapahtumaketjussa ihanteet ja ideologiat punnitaan ja kukin joutuu valintojensa järkyttävien seurausten eteen.

Eleanor Catton on kirjoittanut mestarillisen shakespearelaisen draaman, jossa näennäisen hyvät aikeet ja oikeamieliset pyrkimykset kätkevät alleen julman, jopa nihilistisen todellisuuden. Birnamin metsä on sekä koukuttava trilleri että armoton tutkielma ihmisluonnosta ilmastokatastrofin ja kyynisen globaalikapitalismin ajassa.

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523882713
Bandtyp
Inbunden
Sidor
463
Förlag
Siltala