Röda sirener

31,90 €

Buy from webshop

Description

Hur kommer det sig att onkel Nikodims mystiska försvinnande under 1930-talet fortfarande Àr höljt i dunkel?

Hur Àr det möjligt att hans livshistoria Àr tabubelagd Àn idag, ett sekel senare?

Den ukrainska journalisten Victoria Belim Ă„tervĂ€nder 2014 till krigets Ukraina, pĂ„ jakt efter en familjehemlighet som bevarats i generationer. Hon har tidigare studerat den post-sovjetiska politiken, och var beredd pĂ„ att det kunde bli svĂ„rt att lösa gamla mysterier mitt under ett pĂ„gĂ„ende krig. Men hon hade inte anat att det starkaste motstĂ„ndet skulle komma frĂ„n hennes egen mormor Valentina, som rĂ€tt och slĂ€tt förbjuder henne att rota i det förflutna. MĂ„ vara att KGB i Poltava har försvunnit för lĂ€nge sedan, men "Rooster Trap", som deras huvudkontor och sĂ„ lika tortyr-palats kallats, fick fortfarande Valentina att rysa. Och det av goda skĂ€l, vilket hon snart skulle upptĂ€cka. Hon kĂ€nner sig helt enkelt tvungen att grĂ€va efter sanningen om landets blodiga historia. Även risken fanns att sĂ€tta sig pĂ„ kollisionskurs med sin egen mormor - och resten av familjen.

I "Röda sirener" fÄr vi följa Victoria pÄ hennes resa pÄ jakt efter svar kring Nikodims försvinnande. PÄ vÀgen fÄr vi ocksÄ uppleva oförglömliga och fÀrgstarka möten med det gÀstvÀnliga, humoristiska och jordnÀra ukrainska folket.

Det Àr sÀllan en personlig memoar kan lÀses som en detektivhistoria. Röda sirener lyckas kombinera en fascinerande berÀttelse med en gÄta som Àr svÄr att slÀppa.

Store Availability

6+ books available
1-5 books available
0 books available

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789178092802
Publishing Year
2022
Binding
Hardback
Pages
310
Publisher
Brombergs