Peilisalissa

31,90 ‚ā¨

Buy from webshop

Description

Elämme pakkomielteisen fyysisen kauneuden aikaa. Valokuvat - se miltä näytämme kuvissa - ovat tulleet yhä tärkeämmiksi. Niistä on tullut olennainen osa meitä. Kommunikoimme kuvilla, deittailemme niiden avulla, seuraamme muiden elämää ja kerromme omastamme niiden välityksellä. Kaikilla on puhelimessa kamera. Meistä on tullut voyeristeja, vaikka me tarkastelemme lähinnä itseämme. Seksikkyys on osa statusta ja kompetenssia. Palvottu naisellinen kauneus on miljardien selfieiden ja valokuvien myötä laajemmin esillä kuin koskaan aikaisemmin, mutta kauneus on silti vaarassa koska siitä on tullut kapitalistinen kulutusobjekti.

Filosofisten ja sosiologisten teorioiden avulla Liv Strömquist peilaa aikamme kauneusriippuvuutta ja kertoo ulkoiseen olemukseensa satsanneista naisista historian ja mytologian hämärästä nykyaikaan. Vanhan testamentin Raakelista, jonka kanssa Joosef meni naimisiin koska tämä oli sisartaan kauniimpi. Keisarinnoista Sisi ja Eugénie jotka kilpailivat siitä kumman vyötärö on kapeampi ja saivat Euroopan aatelisnaiset matkimaan järjetöntä tyyliä. Lumikin äidistä joka janosi ikuista kauneutta. Marilyn Monroesta josta otettiin alastonkuvia kuusi viikkoa ennen kuolemaa. Kim Kardashianista joka valokuvaa itsensä ja Nefertitin patsaan ja täyttää kaikki häntä katsovat typerän toivottomalla himolla.

Malmöläinen, kansainvälisen feministisen sarjakuvan supertähti, sarjakuvataiteilija Liv Strömquist (s. 1978) kuvaa onnistuneen omaperäisesti aikamme ydintä. Hän on hauska, näkemyksellinen ja rehellinen. Strömquistiltä on aiemmin ilmestynyt viisi albumia suomeksi. Kaikki albumit ovat Helena Kulmalan suomentamia.

Store Availability

6+ books available
1-5 books available
0 books available

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789524834322
Binding
Paperback / softback
Pages
144
Publisher
Sammakko