Min psykiater

29,90 €

Buy from webshop

Description

En dramatiker i medelÄldern befinner sig i yrkesmÀssig kris. Hon famlar i ett töcken av depression, och för att fÄ rÀtt till sjukdagpenning mÄste hon besöka en psykiatrisk mottagning. Psykiatern Àr klarsynt men lekfull. NÀr dramatikern gÄr hem frÄn mötet dröjer han kvar hos henne pÄminner han inte lite grann om hennes egen far?        

Dramatikern tÀnker allt mer pÄ psykiatern och hans privatliv. Hon fantiserar om hans borgerliga Àktenskap, om middagar, spelkvÀllar och inspirerande samtal med andra Àkta par. Psykiatern och hans vÀnner ingÄr i de bildade kretsarna som bÀr upp kulturlivet, men vad söker de egentligen i konsten? I jagberÀttarens teaterkretsar betraktas en sÄdan livsstil med förakt, men ocksÄ med avundsjuka drömmar om materiell trygghet. Och samtidigt - utgör borgarna inte grundvalen för konstnÀrernas existens?         

Dramatikern kan inte slÀppa tanken pÄ hur hennes eget liv ter sig i psykiaterns ögon. PÄgÄr livet hÀr och nu, i relationerna och sexet, eller Àr det konsten som Àr meningen med livet?   

Min psykiater Àr en analytisk, roande och nyfiken roman av en av Finlands frÀmsta teaterregissörer, Milja Sarkola. Det Àr ocksÄ en stundvis obarmhÀrtig skildring av att leva tillsammans och att leva med sina besattheter. 

Store Availability

6+ books available
1-5 books available
0 books available

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523335714
Publishing Year
2024
Binding
Hardback
Pages
170
Publisher
Förlaget M