Kohonnut riski

29,90 ‚ā¨

Buy from webshop

Description

Palkittu lääkäriromaani - vitamiinia väsyneille sieluille

Yleislääkäri Elin on muuttanut asumaan vastaanotolleen, jonne potilaat marssivat vaivoineen ja valituksineen. Hän joutuu piilottelemaan yövartijalta, ja ainoa seuralainen on ivallinen muoviluuranko, mutta Elin ei voi mennä kotiinkaan.

Pariskunnan yhteisessä kodissa kihisee Aksel Elinin uskottomuutta kiroten. Tai ehkä mies on hypännyt sänkyyn hiljattain eronneen naapurin kanssa. Sitä Elin ei kuitenkaan voi tietää, sillä puhelimeen vastaaminen tuntuu paljon epämiellyttävämmältä kuin mikään potilaiden tarvitsemista toimenpiteistä.

Norjalainen Nina Lykke hurmasi kriitikot ja lukijat jo edellisellä romaanillaan Ei, ei ja vielä kerran ei. Skalpellinterävä ja mustaa huumoria tihkuva Kohonnut riski kehittelee samoja teemoja. Se kertoo keski-iän kriisistä ja uskottomuudesta, mutta myös keskiluokkaista potilasvirtaa kaihertavista kuvitelluista ja todellisista vaivoista. Myyntihitiksi noussut teos sai Norjan arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon Bragen, ja myös ruotsalaismedia nimesi romaanin yhdeksi vuoden parhaista kirjoista.

"Lääkäreiden pitäisi kirjoittaa resepti Nina Lykken romaaniin." - Dagens Næringsliv

"Kukaan ei kuvaa valkoisen keskiluokan sietämätöntä keveyttä paremmin kuin Nina Lykke." - VG

"Röntgenintarkka ja herkkä diagnoosi tästä ajasta." - Adresseavisen

Store Availability

6+ books available
1-5 books available
0 books available

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789512418930
Binding
Hardback
Pages
287
Publisher
Gummerus