Jomsviking

10,90 ‚ā¨

Buy from webshop

Description

Game of Thrones i vikingamiljö!  

Året är 993. Under ett slag i östra Viken ser unga Torstein sin fader bli ihjälslagen på ett fasansfullt sätt. Själv blir han bortrövad som slav. Det är en orolig tid i Norge. Olav Tryggvason vill ha makten i landet och göra Vite Krist till den nya guden.
Torstein måste uppleva en slavs slitsamma och fredlösa tillvaro innan han växer upp till att bli en fruktad krigare och legosoldat. Längs vägen vävs hans öde ihop med Olav Tryggvasons.
Jomsviking är en dramatisk berättelse om en spännande tid i den norska historien, och den skildrar legendariska händelser som sjöslaget vid Svolder och mordet på Håkan Jarl. Med djupgående historisk kunskap och ett öga för detaljer låter författaren oss komma nära krigaren Torstein Tormodson.  

Jomsviking är den första boken i en serie som följer Torstein Tormodsons som mot alla odds står upp mot kungamakt och tyranni. Serien är såld till flera länder och har blivit en stor succé i Norge.

BJ√ėRN ANDREAS BULL-HANSEN (f. 1972) debuterade som f√∂rfattare 1996 och √§r k√§nd f√∂r sina gripande ber√§ttelser och skildringar av starka √∂den. Romanen Jomsviking (2017), som blev Bull-Hanses internationella genombrott, √§r den f√∂rsta i en serie historiska ber√§ttelser fr√•n vikingatiden och den f√∂rsta titeln som √∂vers√§tts till svenska.

"Trovärdig spännande historisk roman [...] Berättelsen är mycket detaljerad och livfull. Miljöskildring, personskildring och politiska förvecklingar är så ingående att läsaren verkligen känner sig som en nära åskådare."
√Ėlandsbladet

Store Availability

6+ books available
1-5 books available
0 books available

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789179033088
Publishing Year
2020
Binding
Pocket (Sweden, Norway, France)
Pages
627
Collection
Torstein Tormodson
Number in series
1
Publisher
Lind & Co