Delad stad

28,90 €

Buy from webshop

Description

»BerÀttelsen vÀxer och efter ett tag har jag svÄrt att lÀgga den frÄn mig.« M magasin
»Set Mattsson har skrivit en spĂ€nnande roman om en spĂ€nnande tid i historien. Han lyckas vĂ€l med att göra sina personer trovĂ€rdiga och 1960-talets Berlin blir levande i hans berĂ€ttelse.« Ölandsbladet

Berlin 1961. Carl erbjuds en plats som praktikant pÄ svenska legationen i VÀstberlin. Han ser fram emot att fÄ lÀmna Lund och en olycklig kÀrleksaffÀr bakom sig. VÀl pÄ plats inser Carl att han hamnat mitt i vÀrldshÀndelsernas centrum.

Grete bor i Östberlin men tar sig dagligen över grĂ€nsen till vĂ€st dĂ€r hon studerar vid universitetet. Hennes liv förĂ€ndras över en natt dĂ„ grĂ€nsen stĂ€ngs och muren börjar byggas. Grete förbannar att hon inte flydde till vĂ€st innan det var för sent, men hur skulle hon ha kunnat lĂ€mna sin svĂ„rt sjuka mamma? För att sĂ€kra bĂ„da deras framtid tvingas hon ta ett uppdrag hon aldrig kunnat förestĂ€lla sig.

Berlin Àr en delad stad och det har aldrig varit svÄrare att veta vem som Àr vÀn och vem som Àr fiende. Inte minst nÀr Carls och Gretes vÀgar korsas.

Delad stad utspelar sig under ett dramatiskt Ă„r i en stad som sjuder av hemligheter.

Store Availability

6+ books available
1-5 books available
0 books available

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789180503969
Publishing Year
2024
Binding
Hardback
Pages
364
Publisher
Historiska Media