Äitini, tyttäreni

31,90 €

Buy from webshop

Description

Kokemuksia elämän hauraimmasta ja vahvimmasta suhteesta.

Hanna Brotherus kutsui äitejä ja tyttäriä keskusteluihin löytääkseen näkökulmia ja tarinoita äidin ja tyttären suhteesta. Hän oppi jokaiselta jotakin ainutlaatuista - siitä syntyi tämän kauniin kirjan selkäranka.

"Minulle äidin ja tyttären suhde on loputon mysteeri, mahdoton tehtävä ja suurinta rakkautta. Mutta mitä se on muille, ja kuinka äidit ja tyttäret oikeasti elävät suhteessa toisiinsa ja maailmaan? Tästä haluan ottaa selvää."

Brotherus kutsui mukaan sodan erottamat äidin ja tyttären sekä iäkkäänä synnyttäneen naisen tyttärineen. Hän tapasi adoptioperheitä ja sateenkaarivanhempia. Elinkautiseen tuomitun äidin sekä hänen vankilassa syntyneen tyttärensä. Pareja, joille yhdessä kasvaminen on ollut tasapainoinen matka, sekä heitä, joiden suhde on loputon vuoristorata. Hän halusi löytää tavallisia äitejä ja tyttäriä, mutta huomasi ettei "tavallista" ole. Jokainen äiti-tytär-suhde on ainutlaatuinen ja täysin omanlaisensa.

Brotherus teki haastateltavien kanssa kehollisia harjoitteita löytääkseen kohtaamisiin syvyyttä ja avoimuutta. Valokuvaaja Nico Backström dokumentoi prosessin valokuvin, joista tuli keskeinen osa tätä upean visuaalista kirjaa. Kirjaan liittyy myös erillinen keskustelusarja, joka julkaistaan äänikirjapalveluissa.

Hanna Brotherus (s. 1968) on koreografi, ohjaaja ja tanssitaiteilija, neljän aikuiseksi kasvaneen lapsen äiti. Hän on myös kaksi romaania kirjoittanut kirjailija, jolla on rohkeutta katsoa ihmisyyttä ja naisen elämää suoraan ytimeen. Teokset Ainoa kotini ja Henkeni edestä ovat saavuttaneet huikean suosion poikkeuksellisen laajassa lukijakunnassa.

Nico Backström on monipuolinen valokuvaaja, joka on tehnyt yhteistyötä Hanna Brotheruksen kanssa jo vuosien ajan.

Store Availability

6+ books available
1-5 books available
0 books available

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520458638
Binding
Hardback
Pages
227
Publisher
Tammi