Viikon kirjahylly – Jan Vapaavuori

Viikon kirjahylly – Jan Vapaavuori

Piha- ja puutarhatöitä, urheilua ja ennen kaikkea lukemista – suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Niitä kuuluu Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren vapaa-aikaan. Työn takia hän lukee pinoittain erilaisia asiakirjoja ja dokumentteja sekä kansainvälistä kirjallisuutta siitä, ”missä maailma menee”. Surullinen hän sanoo olevansa sitä, miten vähän jää aikaa kaunokirjallisuudelle. Kirjojen maailmaan Vapaavuoren johdattivat lapsena Enid Blytonin Viisikot. Kaikkein suurimman vaikutuksen nuoreen mieheen teki kuitenkin venäläiskirjailija Fjodor Dostojevski. ”Jostain syystä äidinkielenopettaja pani meidät lukemaan Dostojevskin teoksia, ja nimenomaan ne sytyttivät paloni lukemiseen ja kaunokirjallisuuteen.”
View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
 1. Merilehto AnttiNidottu suomi
  5390
  Tekoäly on päivän sana, mutta moni ei tiedä, mitä se tarkoittaa – siitäkin huolimatta, että ehkä huolettomasti jopa käyttää sitä itse retoriikassaan.
  Antti Merilehdon kirja on kirjoitettu erittäin selkeästi, ja se avaa monimutkaista aihetta erilaisilla konkreettisilla esimerkeillä ja tekee asiasta ymmärrettävän. Kaikkien ei tarvitse osata koodata tai olla tietotekniikan asiantuntijoita, mutta ainakin alkeellinen käsitys tekoälystä on pian yleissivistystä.
 2. Westö KjellNidottu suomi
  990
 3. Aittokoski HeikkiSidottu suomi
  500
  Kuolemantanssi on hienoin kirja, joka on julkaistu Suomessa muutamaan vuoteen. Teos on valtavan hyvä kuvaus populismista ja nationalismoista. Siinä ei pyritä opettamaan lukijaa vaan annetaan lukijan itse oivaltaa. Siinä haetaan monesta eri tulokulmasta sekä historiallisesti että tässä ajassa ja eri puolilta Eurooppaa aineksia ihmisille ymmärtää paremmin, mistä oikein on kysymys.
 4. Westö KjellSidottu ruotsi
  1990
View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
Rajaa
Listausvalinnat
Sidosasu
Kieli