Viikon kirjahylly - Liisa Riekki

Viikon kirjahylly - Liisa Riekki

Kirjat ovat Suomen kansallisoopperan ja -baletin viestintäjohtajan Liisa Riekin suuri rakkaus ja ilo. Ennen oopperaan siirtymistä Riekki työskenteli kustannusyhtiö Otavan viestintäjohtajana, ja hän on yhä Helsingin kirjamessujen ohjelmatyöryhmässä. Myös nykyisessä työssään hän joutuu lukemaan – tai saa lukea – paljon. Kirjat kuuluvat kuitenkin ennen kaikkea Riekin vapaa-aikaan. Riekki kertoo lukevansa joka päivä ja sitkeästi, vaikka aluksi kirja ei lainkaan vetäisi puoleensa. Riekin kirjahyllystä löytyvät muun muassa maaginen tarina Intiasta, erilainen sotatarina Burmasta ja ihan omaan luokkaansa noussut seitsemänosainen ”kesäklassikko”.

Kuva: Suomen kansallisooppera ja -baletti
View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
 1. Roy ArundhatiNidottu suomi
  990
  Joutavuuksien jumala on yksi parhaita lukemiani kirjoja. Se on maaginen tarina Intiasta, sen kastijärjestelmästä ja yhteiskunnallisista ongelmista. Kirjaa ei voi alistaa juonikuvaukseksi, kuten ei näitä muitakaan. Se on kuin triffidi, ihmissyöjäkasvi, joka imee lukijan sisäänsä. Viimeisen sivun jälkeen on vaikea toipua. Arundathi Royn uutuutta Äärimmäisen onnen ministeriötä en ole vielä lukenut, mutta toinen aivan mahtava Intia-kirja on Aravind Adigan Valkoinen tiikeri. Suosittelen, jos haluaa ymmärtää Intiaa, edes vähän ja pinnallisesti.

  -Liisa Riekki
 2. Lundberg Ulla-LenaNidottu suomi
  1190
  Superlatiivia pitäisi välttää, mutta tämän voin sanoa: Ulla-Lena Lundbergin Jää on minulle Finlandia-voittajista tärkein ja merkittävin. Ulkosaaristoseurakuntaan tulee mantereelta pappi perheineen. Asettuminen ei ole aivan helppoa mutta onnistuu lopulta kuitenkin. Samalla lukija tulee tutuksi saaristolaisten kanssa ja saa osansa merituulesta ja suolan pärskeistä. En tunne saaristoa ja se on minulle hyvinkin eksoottinen. Jää on täysiverinen tragedia, jopa siinä määrin, että kirjan loppua ei voi unohtaa. Koko Lundbergin tuotanto on suositeltavaa. Viime kesänä luin Kuninkaan Anna, hyvä sekin. Tärkeää: toinenkin syy miksi on listalla. Jää on tammikuussa 2019 ensi-iltansa saava kotimainen ooppera, ja siitä tulee varmasti hieno. Kantateoksen säveltää Jaakko Kuusisto, joka on itsekin asunut saaristossa. Libreton kirjoittaa Juhani Koivisto.

  -Liisa Riekki
 3. Westö KjellNidottu ruotsi
  990
 4. Roy ArundhatiNidottu ruotsi
  990
 5. Moberg VilhelmNidottu ruotsi
  990
View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
Rajaa
Listausvalinnat
Kieli