Lasten lauantai Akateemisessa – Helsinki

25.3.23 klo 12:00 – 14:00

Helsinki Kirjatalo

Lasten lauantai

Suomeksi, Ruotsiksi

Tervetuloa Helsingin Kirjataloon lauantaina 25. maaliskuuta klo 12 alkaen ottamaan osaa vauhdikkaaseen Lasten lauantain ohjelmaan. Ohjelmaa on niin pienemmälle kuin isommallekin lukijalle pitkin päivää.

Alvarin aukiolla: Työpaja klo 12-14 Jukka Laajarinne ja Mari Luoma: Hämmästyttävä härveli, tarina energiasta -kirjan pohjalta

Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen pisteellä tutustutaan energiaan lämpökameroiden avulla.  Miltä ihminen näyttää lämpökameran läpi katsottuna? Mitkä asiat ympäristössä näyttävät lämpimiltä, entä kylmiltä? Lämpökameroiden avulla voidaan tutkia lämpösäteilyn energiaa.

Lastenosastolla: Askartelupaja 12-14 Askartelua ja värityskuvia kaikenikäisille.

Kohtaamispaikalla 12:00 Kalle Nuuttila ja Riku Ounaslehto: Äkkää ja tökkää eläimet
Haastattelija: Elisa Hurmerinta

Äkkää ja tökkää on kirja, jonka äärellä osoittaminen ei ole epäkohteliasta! Pörröisten, suomuisten, viiksekkäiden ja siivekkäiden eläinten maailmassa on loputtomasti ihmeteltävää ja tutkittavaa yhteisiin lukuhetkiin! 

Kalle Nuuttila on kustannusalan moniottelija ja kahden pienen pojan isä. Hän on suomentanut useita lastenkirjoja ja kirjoittanut aiemmin mm. lasten tietokirjat Kuka keksi banaanipotkun ja Äkkää ja tökkää liikenteessä (Lasten Keskus).

Riku Ounaslehto on pohjoisesta ponnistanut, nykyään helsinkiläistynyt kuvittaja. Hänen monipuolinen kuvitustyylinsä taipuu niin kuvakirjoihin, näyttäviin jouluilmeisiin, animaatioihin kuin uniikkeihin kuosiluomuksiin.

Kohtaamispaikalla 12:30 Lena Frölander-Ulf: Rafsa Vildpäls / Rapsu Huiskahänta
Haastattelija: Sara Ehnholm-Hielm

Runsaasti kuvitettu Rapsu Huiskahäntä aloittaa jännittävän ja humoristisen seikkailutrilogian, joka sopii alakoululaisten luettavaksi. Aikuinen huomaa kirjassa vihjauksia nykypäivän uhkakuviin, mutta ennen muuta kirja on vauhdikas kertomus ystävyydestä, yhtä köyttä vetämisestä ja elämisestä sovussa toistemme ja luonnon kanssa.

Lena Frölander-Ulf on suomalainen lastenkirjailija ja kuvittaja, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Frölander-Ulf kirjoittaa ensisijaisesti ruotsiksi mutta myös suomeksi. Kuvakirja Minä, Muru ja metsä oli ehdolla kolmen palkinnon saajaksi: Toisinkoinen 2016, Finlandia Junior 2016 ja Runeberg Junior 2017.

Tervetuloa mukaan!