Kohtaamispaikalla: Mirkka Rekola ja Nuori Alvar Aalto – Helsinki

26.4.23 klo 16:30 – 18:00

Helsinki Kirjatalo

Suomeksi

Kirjanjulkistus 16:30: Jonimatti Joutsijärvi – Mirkka Rekola – Elämä joka ei koskaan tule kokonaan esiin I
Haastattelija: Jarkko Ojaharju

Ensimmäinen elämäkertateos rakastetusta ja palkitusta runoilijasta. Mirkka Rekolan elämä avaa erityisiä näkökulmia paitsi runouteen myös seksuaalivähemmistöjen asemaan ja poliittisten ääriliikkeiden historiaan sodanjälkeisessä Suomessa.

Mirkka Rekola – Elämä joka ei koskaan tule kokonaan esiin I kattaa Rekolan elämän vaiheet lapsuudesta 1970-luvun loppuun saakka. Vahvaäänisesti kirjoitetussa teoksessa kuvauksensa saavat vainojen, vainoharhojen, työn ja sairauden, rakkauksien ja pettymisten, näkyjen, kohtaamisten ja nähdyksitulemisten ajat. Myöhemmin julkaistavan jatko-osan kanssa teoskokonaisuus kasvaa huikeaksi näkymäksi Rekolan elämästä ja tuotannosta.

Kohtaamispaikka 17:30: Jukka Lyytinen: Nuori Alvar Aalto
Haastattelijana: Vesa Tompuri

Millainen oli nuori Alvar Aalto? Se, joka vasta haaveili valloittavansa maailman. Kirja kertoo kansainvälisesti kaikkien aikojen arvostetuimpien arkkitehtien joukkoon nostetun Alvar Aallon lapsuudesta, nuoruudesta, opiskeluajoista ja kokemuksista sisällissodassa. Millainen nuori Alvar oli henkilönä ja mitkä vaikutteet johtivat hänet arkkitehdin uralle?

Alvar Aalto sai laajaan tuotantoonsa vaikutteita arkkitehtuurin historiasta ja suomalaisesta luonnosta ja kulttuuriperinteestä. Hänen töitään on laajalti tutkittu. Jukka Lyytinen (s. 1969) paneutuu elämäkertateoksessaan Alvar Aallon vaiheikkaisiin kasvun vuosiin, jotka loivat pohjan hänen uskomattomalle elämälleen.

Löydät tapahtuman myös Facebookista.