Historia & elämäkerrat

Historia & elämäkerrat

Elämäkerrat ja historiakirjat historiallisten tarinoiden ystäville. Tutustu Akateemisen Kirjakaupan kattavaan elämäkertojen ja historiakirjojen valikoimaan ja hanki kirja lahjaksi tai omaksi iloksi.
View as Ruudukko Luettelo
Sivu
per sivu
Aseta nouseva järjestys
 1. Aarnio JariNidottu suomi
  990
  "Onko sulla äijiä, jotka voisivat viedä laukkupommit Stockmannin tavarataloon?" Myrkyssä Jari Aarnio kertoo omin sanoin huumepoliisien kovasta työstä, toimintatavoista ja niihin liittyvistä vaaroista. Myrkky on myös kertomus Aarnion pitkälle vankilatuomiolle vieneistä tapahtumista, joiden taustalla on huomattavan paljon kulissien takaisia järje...
 2. Hako PekkaSidottu suomi
  3190
  Linnunradalla piirtää lähikuvan kapellimestari Hannu Linnusta, hänen kehityksestään ihmisenä ja kapellimestarina sekä työstään Suomessa ja kansainvälisillä konserttilavoilla.
 3. Carlsson Sven, Leijonhufvud JonasSidottu suomi
  3190
  Spotifyn koko tarina tukholmalaisesta lähiötoimistosta maailman suurimmaksi musiikin suoratoistopalveluksi.
 4. Shepherd RichardSidottu suomi
  3390
  Ylistetty kirja avaa poikkeuksellisen näkymän patologin työhön ja aikamme tunnetuimpien tragedioiden kuolemansyyntutkimuksiin.
 5. Saahko Lotta-SofiaSidottu suomi
  2990
  Keväällä 2020 koko Suomi seurasi, kun Lotta ja pappa lauloivat vanhoja sävelmiä Facebookissa. Nyt kuulemme papan tarinan – Lotan kertomana.
 6. Morrison ToniSidottu suomi
  2990
  Nobel-palkitun kirjailijan omakohtaisista esseistä kasvaa ihmiskunnan ykseyden ja meitä yhdistävän kirjallisuuden puolustuspuhe.
 7. Auvinen SuviNidottu suomi
  990
  Viime vuosina lihansyönnin vähentäminen on noussut globaalisti merkittäväksi tekijäksi, joka muuttaa jo talouden rakenteita. Miksi näin on tapahtunut, ja mitä se merkitsee tulevaisuudessa? Lihantuotannon päästöjen vuoksi ilmastonmuutoksen maailmassa kasvissyöntiin siirtyminen saattaa olla jopa väistämätöntä.
 8. Strang JanSidottu suomi
  8490
  Ensimmäinen erillinen Suomen kartta ilmestyi noin vuonna 1650. Sitä ennen Suomi oli ollut Pohjoismaiden kartoilla vuodesta 1532 lähtien. Kirjassa kerrotaan Suomen kartan ja maan karttakuvan kehitys 1500-luvulta aina nykyaikaan asti. Keskiössä ovat koko Suomen kartat, mutta esitellyiksi tulevat myös paikalliskartat, 1900-luvun karttasarjat, rautatie...
 9. Enqvist OveSidottu suomi
  5490
  Kruunun jalokivet kuvaa Vallisaarta ja Kuninkaansaarta monista näkökulmista. Ove Enqvist kertoo saarten vaiheista, ja Taneli Eskolan hienot valokuvat paljastavat saarten nykytilan ja maisema-arvot. Kirjaa kuvittavat myös arkistokuvat ja kartat. Kirja on täydennetty ja muokattu painos vuonna 2011 julkaistusta kirjasta. Vallisaari ja Kuninkaansaa...
 10. Aalto PetriSidottu suomi
  3690
  Turun lähiöt -kirja esittelee yleistajuisesti aluerakentamisperiaatteella vuosina 1950–1985 Turun seudulle rakennettujen lähiöiden toteutushistorian; suunnittelun, rahoituksen, markkinoinnin, palvelut. Lähiöissä asuu noin kolmannes turkulaisista, mutta heidän asuinympäristöistään ei ole aiemmin kirjoitettu yleisesittelyä. Julkisuudessa kuva lähiöis...
 11. Laiho Harri, Luotola JuhaSidottu suomi
  3190
  Tarina 2000-luvun alun menestyneimmästä suomalaisurheilijasta, jonka merkitys on saavutuksiaankin suurempi.
 12. Gustafsson LinaSidottu suomi
  3190
  Eläinlääkärin raadollinen ja kaunistelematon kuvaus tämän päivän lihantuotannosta maassa, jossa ajatellaan olevan maailman eettisimmät menetelmät.
 13. Lumikero KariNidottu suomi
  1090
  Palkitun uutistoimittajan värikkäät ja koskettavat muistelmat työstään kuudella vuosikymmenellä, eri puolilla maailmaa, tiukkojakaan paikkoja kaihtamatta.
 14. Talvitie LiisaSidottu suomi
  3190
  Elämäkerrassaan Heidi Herala ei säästele itseään. Hän puhuu särmistä, vastakohdista ja siitä roihusta, jolla hän on näyttelijäntyötään tehnyt.
 15. Lätti MikaSidottu suomi
  3190
  Miten työttömän elämästä haaveilleesta timpurista tuli täystyöllistetty julkkis? Miksi juuri hän sai elättää itsensä olemalla humalassa ja päätään aukomalla? Wallu kertoo.
 16. Huhtinen LindaNidottu suomi
  1190
  Linda Huhtisen Tuomari kertoo jääkiekkokaukaloiden vakavailmeisen oikeudenjakajan, Timo Favorinin, tarinan. Millainen mies löytyy kivikasvojen takaa?
 17. Nidottu suomi
  1190
  Jarkko Sipilän toimittama Immu kertoo Cannonball-moottoripyöräkerhossa vaikuttaneen Mika Ilménin karun ja kaunistelemattoman tarinan.
 18. Aro JessikkaNidottu suomi
  1190
  Journalistinen jännityskertomus modernin informaatiosodankäynnin toimintatavoista
 19. Kivi IikkaNidottu suomi
  990
  Erityisesti yhteiskunnallisilla nettiteksteillään tunnetuksi tulleen oululaiskoomikko Iikka Kiven ensimmäinen kirja on opas parempaan elämään – niille, jotka arvostavat rehellisyyttä.
 20. Rutherford AdamNidottu suomi
  1190
  Geenitutkija Adam Rutherford kertoo kirjassaan Lyhyt historia meistä kaikista ihmisen historian genetiikan ja DNA:n kautta, neandertalinihmisistä nykyhetkeen ja kohti tulevaisuutta.
View as Ruudukko Luettelo
Sivu
per sivu
Aseta nouseva järjestys
Rajaa
Listausvalinnat
Sidosasu
Kieli