Akateeminen Kirjakauppa

Ulkomaiset kertojat

Kirja on aina matka, joko lähelle tai kauas. Tähän osioon olemme koonneet henkilökuntamme suosikkeja ulkomaisilta tekijöiltä niin suomeksi kuin englanniksikin.

View as Ruudukko Luettelo
Sivu
per sivu
Aseta nouseva järjestys
 1. Knausgård Karl OveSidottu suomi
  3190
  Knausgårdin esikoinen ei ole mikään tusinaromaani vaan äärimmäisen taitavasti ja kunnianhimoisesti kirjoitettu teos. Teksti onnistuu kaikessa rehellisyydessään olemaan samalla kertaa sekä traaginen että kaunis ja erityisesti häpeän tunteiden kuvaajana Knausgård on ainutlaatuinen.
  Mastodonttimainen 6-osainen ”Taisteluni”-sarja on menestys lähes kaikkialla maailmassa, mutta tämä kirja on ihan syyttä suotta jäänyt sen varjoon. Taattua Knausgårdia alusta loppuun ja mielestäni hänen paras kirjansa!
  -Aki, HKI
 2. Williams JohnNidottu suomi
  990
  Keisari, jumala, isä, Julius Caesarin sisarenpoika. Augustus hallitsi maailmaa, mutta ei löytänyt onnea. Vaikuttava historiallinen romaani!

  - Susanna, Turku
 3. George NinaNidottu suomi
  2690
  Meri tuoksuu joka mutkassa ja Mariannen päässä, kun hän etsii elämälleen uusia mahdollisuuksia. Kirja on upea tarina uudesta alusta ja elämän pienistä ilonhetkistä.

  -Merja, Turku
 4. Ahrnstedt SimonaSidottu suomi
  3290
  Kihelmöivää jännitettä jokaisella sivulla. Jos pidät Fifty Shades -sarjasta, rakastat tätä kirjaa! Kieroilua ja kaupantekoa puolin ja toisin.

  -Merja, Turku
 5. 2890
  Kokoelman novelleissa päähenkilöt ovat kukin elämän risteyskohdassa, rakkauden ja kuoleman törmäyskurssilla, eikä kukaan heistä ole novellin lopussa entisellään. Näissä yhtä aikaa lempeissä ja piikikkäissä tarinoissa lukija saa tutustua mm. koiraansa hautaavaan rekkakuskiin, alkoholisoituvaan leskeen ja polttareista palaavaan entiseen DJ:hin. Olisin viihtynyt henkilöhahmojen seurassa kokonaisen romaanin verran.

  -Susanna, Turku
 6. Kawakami HiromiSidottu suomi
  2790
  ”Mikä helmi; hienovireinen, pakahduttava, kaunis. Kirja, jonka voi lukea uudelleen. Tata voin hyvin suositella. Kaunis rakkaustarina!”

  -Annika, Turku
 7. Faye GaëlSidottu suomi
  3190
  Ajatuksia herättävä romaani Ruandan kansanmurhasta 10-vuotiaan Gaby-pojan näkökulmasta. Kuvaa hyvin niitä keinotekoisia veteen piirrettyjä viivoja, joiden perusteella me ihmiset erottelemme toisiamme.

  -Susanna, Turku
 8. Ruffato LuizSidottu suomi
  2490
  Mustan huumorin sävyttämä kertomus siitä, kuinka brasilialaismies lopetti ja aloitti jälleen tupakoinnin. Samalla se on kertomus siirtolaisuudesta ja uuden elämän aloittamisen vaikeudesta.

  -Susanna, Turku
 9. Oz AmosSidottu suomi
  3490
  Yliopisto-opiskelija Shmuel joutuu keskeyttämään opintonsa rahapulassa ja pääsee työkentelemään vanhemman miehen avustajana 50-luvun Jerusalemissa. Samassa taloudessa asuu myös avustettavan kiehtova leskeksi jäänyt miniä. Aamuisin Shmuel kirjoittaa tutkielmaa Juudaksesta ja illat kuluvat filosofisissa väittelyissä työnantajan kanssa. Jaetun maan menneisyyden haamut elävät voimakkaasti talon asukkaiden elämässä. Kansakunnan kohtalonvaiheet vertautuvat Juudaksen ja Jeesuksen myytilliseen tarinaan petturuudesta. Romaani auttaa ymmärtämään myös Palestiinan nykytodellisuutta, se herättää kysymyksiä ja pohtii erilaisia ratkaisuja.

  -Susanna, Turku
 10. 990
  Kirjan kannessa sanotaan: "Yhtä viihdyttävä kuin jakso Downton Abbey -sarjaa." Pitää paikkansa! Kirja etenee sujuvasti eri vuosikymmenten välillä, joissa kirjan naiset elävät. Salaisuudet paljastuvat pala palalta. Downton Abbey -fanin kannattaa lukea tämä kirja!

  -Pirjo, Helsinki
 11. Wilderäng LarsSidottu suomi
  2690
  Realistinen, tummasävyinen scifiromaani osoittaa sangen hyytävällä tavalla, mitä yhteiskunnalle tapahtuu, kun infrastruktuuri pettää. Muutamasta viattomasta kahvikoneen sammumisesta ja älypuhelimen temppuilusta lähtee hidas mutta vääjäämätön luisu kohti maailmaa, jossa sähköt eivät palaakaan enää takaisin. Olisiko sinulla paikkaa mihin mennä, kun kotiinkaan ei voisi jäädä?

  Jos pidit Cormac McCarthyn apokalyptisesta romaanista Tie, lue Tähtikirkas! Tarina vaatii alussa hieman keskittymistä, koska henkilöhahmoja on paljon, mutta pikkuhiljaa kertomus imaisee lukijan mukaansa, ja sitten sitä mennäänkin. Sopii erityisesti miehille, jotka lukevat vuodessa vain sen yhden kirjan.

  - Pia, Turku
 12. Roy ArundhatiSidottu suomi
  2990
  Fragmentaarinen romaani, jossa on Paljon Kaikkea. Aivan kuin Intiassa itsessään! Roy saa kuitenkin pidettyä langat käsissään. Osin ahdistava lukukokemus, sillä väkivaltaa on paljon. Vaikealukuinen mutta kuitenkin palkitseva!

  -Pia, Turku
 13. Burton JessieNidottu suomi
  990
  Kiehtova ja hieman arvoituksellinenkin sukellus 1600-luvun Amsterdamiin.

  -Katri, Helsinki
 14. Delaney J. P.Sidottu suomi
  3290
  Tämä romaani pähkinänkuoressa: Konmari meets Fifty shades of Grey! Viihdyttävää, eroottishenkistä jännitystä, joka inspiroi myös konkreettisiin moraalisiin pohdintoihin.

  -Pia, Turku
 15. Kurniawan EkaSidottu suomi
  2990
  Hämmentävä, kansantarunomainen kuvaus Indonesian sotaisasta lähihistoriasta, jossa miehet määräävät ja naiset alistuvat. Maaginen realismi etäännyttää julmuuksista ja antaa lukijalle lisähappea. Maailmansotaa, poliittista satiiria, reipasta seksiä, pahoja henkiä... Kauneus on kirous on kiinnostavan erilainen lukukokemus, joka on ollut maailmalla jymymenestys! Ensimmäinen indonesialainen romaanisuomennos.

  -Pia, Turku
 16. Cognetti PaoloSidottu suomi
  2990
  Kollega vertasi kirjaa kaunopuheisesti kauriiseen ("villi, vapaa, arka ja kaunis") ja herätti kiinnostukseni. Premio Stregan eli Italian Finlandia-palkinnon voittanut romaani on totta tosiaan kaunis, melankolinen ja ajaton kuvaus kahden pojan, kaupunkilaispoika Pietron ja maalaispoika Brunon ystävyydestä ja heidän kasvamisestaan aikuisiksi. Elämä vie eri suuntiin, mutta ystävyys säilyy. Oli mukavaa lukea miesten välisestä ystävyyssuhteesta, aiheesta johon suhteellisen harvoin törmää. Italian Alpit heräävät eloon kirjan sivuilla! Jos sydämesi sykkii Paolo Coelholle, rakastat tätä. Jos inhoat Paolo Coelhoa, rakastat tätä.
 17. 2490
  Kirjan kannessa sanotaan: "Yhtä viihdyttävä kuin jakso Downton Abbey -sarjaa." Pitää paikkansa! Kirja etenee sujuvasti eri vuosikymmenten välillä, joissa kirjan naiset elävät. Salaisuudet paljastuvat pala palalta. Downton Abbey -fanin kannattaa lukea tämä kirja!

  -Pirjo, Helsinki
 18. Bandi Sidottu suomi
  2990
  Millaista olisi elää maassa, jossa voi joutua vankileirille väräänlaisten ikkunaverhojen takia? Tai millaista olisi odottaa rautatieasemalla päiväkausia "ensimmäisen luokan tapahtuman" vuoksi? Jos kirjan novellit sijoittuisivat mihin tahansa muuhun maahan maailmassa, olisin lukijana ajatellut kirjailijan liioittelevan. Valitettavasti novellien kuvaama, dystopialta tuntuva maailma on täyttä totta.

  -Susanna, Turku
 19. Gyasi YaaSidottu suomi
  3490
  Kun kirja pääsi hieman vaikean alun jälkeen vauhtiin, niin olipahan mielenkiintoinen ja mieleenjäävä lukuelämys! Kirjan kertojaäänet vaihtuvat joka luvussa ja ajallisesti tarina ulottuu 1700- luvulta 2000- luvulle, mutta Gyasin teksti pysyy hienosti yhtenäisenä. Hienoimmillaan kirja on kuvatessaan orjuuden juurtumista Amerikkaan ja suvun/perheen aiheuttamaa surua ja suurta iloa.

  -Outi, Helsinki
 20. Mcewan IanSidottu suomi
  3290
  Hulvaton, mutta silti niin hallittu moderni Hamletin muunnelma. Kaikkitietävä, älykäs, mutta silti ihastuttavan naiivi. Kertoja kuuntelee äitinsä ja setänsä murhanhimoisia suunnitelmia kohdusta käsin.

  - Outi, Helsinki
View as Ruudukko Luettelo
Sivu
per sivu
Aseta nouseva järjestys
Rajaa
Listausvalinnat
Sidosasu
Kieli