Akateeminen Kirjakauppa

Ulkomaiset kertojat

Kirja on aina matka, joko lähelle tai kauas. Tähän osioon olemme koonneet henkilökuntamme suosikkeja ulkomaisilta tekijöiltä niin suomeksi kuin englanniksikin.

View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
 1. Slimani LeïlaSidottu suomi
  2990
  Mielenkiintoinen ja mieleen kummittelemaan jäävä kuvaus addiktiosta. Slimani kuvaa kouriintuntuvasti kaipauksen, häpeän, himon ja pelon tunteita jo Kehtolaulusta tutulla lakonisella, etäisellä tyylillään. Kiinnostavinta kirjassa oli yllättäen Adelen aviomiehen tunteiden ja toiminnan välillä jopa kylmäävä kuvaus. -Outi, Hki
 2. Lykke NinaSidottu suomi
  2990
  Toistaiseksi toukokuun paras kirja, aivan huikee! Mitä sanoa etten spoilaa.
  Keski-ikäisen pariskunnan avioliitto, nuorempi nainen, aikuistuvat lapset.
  Jokainen joutuu muutokseen, olipa syynä viidenkympin kriisi tai joku muu.
  Tarina kerrotaan vuorotellen eri hahmojen näkökulmasta, eikä oikein voi olla tuntematta yhtäaikaa sekä sympatiaa että ärtymystä jokaista kohtaan vuorollaan.
  -Riitta, HKI
 3. Hassen Khemiri JonasSidottu suomi
  3190
  Haastava isäsuhde, isyyden eri vaiheet, koti-isyyden kaaos, menneet elämät, väärinymmärrykset, kommunikaatiovaikeudet ja rankan lapsuuden aiheuttama turvattomuus kuvataan romaanissa eri näkökulmista. Khemiri kirjoittaa tyylikkäästi: tarkasti havainnoiden, mutta napakasti. Hauskasti, mutta samaan aikaan jopa hämmentävän vakavasti. Hieno kirja! - Outi, Hki
 4. Rooney SallySidottu suomi
  3290
  Rooneyn esikoinen on kehunsa ansainnut. Keskustelupainoitteinen, analyyttinen ja samalla kepeä romaani kuvaa nuoruutta, ihmissuhteita ja ystävyyttä tarkkanäköisesti. Hauska romaani, jota suosittelisin lähestulkoon jokaiselle jota kiinnostaa parikymppisen mielenmaisema.
  -Outi, HKI
 5. Aareleid KaiSidottu suomi
  2990
 6. Williams JohnNidottu suomi
  990
  Keisari, jumala, isä, Julius Caesarin sisarenpoika. Augustus hallitsi maailmaa, mutta ei löytänyt onnea. Vaikuttava historiallinen romaani!

  - Susanna, Turku
 7. Ayobami AdebayoSidottu suomi
  3190
 8. Malmquist TomNidottu suomi
  990
  Malmquist kirjoittaa vähäeleisesti, mutta kirja jättää voimakkaan jäljen. Elämä on tänään, huomisesta ei tiedä.
  - Ritu, Helsinki
 9. Kawakami HiromiSidottu suomi
  2790
  ”Mikä helmi; hienovireinen, pakahduttava, kaunis. Kirja, jonka voi lukea uudelleen. Tata voin hyvin suositella. Kaunis rakkaustarina!”

  -Annika, Turku
 10. Ruffato LuizSidottu suomi
  2490
  Mustan huumorin sävyttämä kertomus siitä, kuinka brasilialaismies lopetti ja aloitti jälleen tupakoinnin. Samalla se on kertomus siirtolaisuudesta ja uuden elämän aloittamisen vaikeudesta.

  -Susanna, Turku
 11. Oz AmosSidottu suomi
  3490
  Yliopisto-opiskelija Shmuel joutuu keskeyttämään opintonsa rahapulassa ja pääsee työkentelemään vanhemman miehen avustajana 50-luvun Jerusalemissa. Samassa taloudessa asuu myös avustettavan kiehtova leskeksi jäänyt miniä. Aamuisin Shmuel kirjoittaa tutkielmaa Juudaksesta ja illat kuluvat filosofisissa väittelyissä työnantajan kanssa. Jaetun maan menneisyyden haamut elävät voimakkaasti talon asukkaiden elämässä. Kansakunnan kohtalonvaiheet vertautuvat Juudaksen ja Jeesuksen myytilliseen tarinaan petturuudesta. Romaani auttaa ymmärtämään myös Palestiinan nykytodellisuutta, se herättää kysymyksiä ja pohtii erilaisia ratkaisuja.

  -Susanna, Turku
 12. 990
  Kirjan kannessa sanotaan: "Yhtä viihdyttävä kuin jakso Downton Abbey -sarjaa." Pitää paikkansa! Kirja etenee sujuvasti eri vuosikymmenten välillä, joissa kirjan naiset elävät. Salaisuudet paljastuvat pala palalta. Downton Abbey -fanin kannattaa lukea tämä kirja!

  -Pirjo, Helsinki
 13. Roy ArundhatiSidottu suomi
  2990
  Fragmentaarinen romaani, jossa on Paljon Kaikkea. Aivan kuin Intiassa itsessään! Roy saa kuitenkin pidettyä langat käsissään. Osin ahdistava lukukokemus, sillä väkivaltaa on paljon. Vaikealukuinen mutta kuitenkin palkitseva!

  -Pia, Turku
 14. Delaney J. P.Sidottu suomi
  3290
  Tämä romaani pähkinänkuoressa: Konmari meets Fifty shades of Grey! Viihdyttävää, eroottishenkistä jännitystä, joka inspiroi myös konkreettisiin moraalisiin pohdintoihin.

  -Pia, Turku
 15. Kurniawan EkaSidottu suomi
  2990
  Hämmentävä, kansantarunomainen kuvaus Indonesian sotaisasta lähihistoriasta, jossa miehet määräävät ja naiset alistuvat. Maaginen realismi etäännyttää julmuuksista ja antaa lukijalle lisähappea. Maailmansotaa, poliittista satiiria, reipasta seksiä, pahoja henkiä... Kauneus on kirous on kiinnostavan erilainen lukukokemus, joka on ollut maailmalla jymymenestys! Ensimmäinen indonesialainen romaanisuomennos.

  -Pia, Turku
 16. Cognetti PaoloSidottu suomi
  2990
  Kollega vertasi kirjaa kaunopuheisesti kauriiseen ("villi, vapaa, arka ja kaunis") ja herätti kiinnostukseni. Premio Stregan eli Italian Finlandia-palkinnon voittanut romaani on totta tosiaan kaunis, melankolinen ja ajaton kuvaus kahden pojan, kaupunkilaispoika Pietron ja maalaispoika Brunon ystävyydestä ja heidän kasvamisestaan aikuisiksi. Elämä vie eri suuntiin, mutta ystävyys säilyy. Oli mukavaa lukea miesten välisestä ystävyyssuhteesta, aiheesta johon suhteellisen harvoin törmää. Italian Alpit heräävät eloon kirjan sivuilla! Jos sydämesi sykkii Paolo Coelholle, rakastat tätä. Jos inhoat Paolo Coelhoa, rakastat tätä.
 17. Gyasi YaaSidottu suomi
  3490
  Kun kirja pääsi hieman vaikean alun jälkeen vauhtiin, niin olipahan mielenkiintoinen ja mieleenjäävä lukuelämys! Kirjan kertojaäänet vaihtuvat joka luvussa ja ajallisesti tarina ulottuu 1700- luvulta 2000- luvulle, mutta Gyasin teksti pysyy hienosti yhtenäisenä. Hienoimmillaan kirja on kuvatessaan orjuuden juurtumista Amerikkaan ja suvun/perheen aiheuttamaa surua ja suurta iloa.

  -Outi, Helsinki
 18. Mcewan IanSidottu suomi
  3290
  Hulvaton, mutta silti niin hallittu moderni Hamletin muunnelma. Kaikkitietävä, älykäs, mutta silti ihastuttavan naiivi. Kertoja kuuntelee äitinsä ja setänsä murhanhimoisia suunnitelmia kohdusta käsin.

  - Outi, Helsinki
 19. Gulliksen GeirSidottu suomi
  3290
  Jätetyn miehen näkökulmasta kerrottu koruton, mutta kaunis tarina yhden avioliiton —juuri sellaisen ikuiseksi tarkoitetun— päättymisestä. Teos pyrkii vastaamaan kysymykseen "mitä meille tapahtui?" mutta on kiinnostavimmillaan kysyessään "miten saatoit antaa tämän tapahtua?". Lopun melankolinen pohdinta jää mieleen kummittelemaan. Suosittelen!

  -Outi, Helsinki
 20. Atkinson KateNidottu suomi
  990
  Vangitseva teos. Tarina perheestä, tarina pienistä yksityiskohdista, jotka vaikuttavat ihmisten kohtaloihin. Kun kirjan on lukenut loppuun, tekee mieli aloittaa se alusta uudelleen.

  - Katri, Helsinki
View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
Rajaa
Listausvalinnat
Sidosasu