Akateeminen Kirjakauppa

Tieto

Maailma on tietoa täynnä ja jokainen tulkitsee sitä omalla tavallaan. Tässä osiossa muutama kiinnostava tulkinta! 

View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
 1. Auvinen SuviSidottu suomi
  3290
  Johdonmukaisesti etenevä ja lähestulkoon kiihkoton kuvaus "vegebuumista" ja tehotuotannon mahdollisesti tulevaisuudesta. Auvinen avaa esimerkeillään ja haastatteluillaan kattavasti lihansyönnin historiaa ihmisen alkutaipaleelta tähän päivään saakka sekä käsittelee ruokavaliomme tulevaisuuden näkymiä. Kasvisruokaan kallellaan olevana sekasyöjänä olo ei ollut kertaakaan syyllistetty, vaan enemmänkin jäi käsitys, että tulevaisuus tuskin on vegaaninen, mutta lihansyönnin rajoittamiselle on lukemattomia järkiperäisiä syitä. - Outi, Hki
 2. Lignell RaakelSidottu suomi
  2990
  Hurja kertomus yhdestä väkivaltaisesta parisuhteesta kerrottuna raadollisen rehellisesti ja tunteellisesti. -Outi, Hki
 3. Meinander HenrikSidottu suomi
  Ystävähinta:
  2390
  2990
  Vuonna 1968 tapahtui muutakin kuin Vanhan valtaus...
 4. Valeuutisten yleistymisestä ja oikeistopopulismin noususta sekä demokratioiden rapautumisesta on kylmäävää lukea. Mielenkiintoinen, vetävästi kirjoitettu ja pelottava... epävapauden tielle kääntyminen tuntuu melkein liian helpolta. -Outi, Hki
 5. Aaltonen Jouko, Sivonen SeppoSidottu suomi
  2790
  Ensimmäisiä kirjoja suomalaisesta siirtomaaherruudesta ja Suomen siitä saamista hyödyistä.
 6. Veitola MariaNidottu suomi
  1190
  En ole koskaan seurannut Veitolan ohjelmia, mutta silti luin kirjan yhdeltä istumalta! Kirjaan on koottu Veitolan kolumneja eri ajoilta ja hän kommentoi niitä; avaa, selittää, kertoo mitä nyt ajattelee. Inhimillinen ja syvällinen. Minusta tuli saman tien Veitolan fani. -Inka, Hki
 7. Hett Benjamin CarterSidottu suomi
  3290
  Vuoden paras poliittisen historian teos osoittaa, kuinka hauras edistyksellinenkin demokratia voi olla. Hettin trillerimäisesti ja analyyttisesti etenevä kerronta saa paljon vatvotun aiheen tuntumaan tuoreelta ja ajankohtaiselta. - Leo, Hki
 8. Pystynen Venla - Roine Linda-MariaSidottu suomi
  2990
  Linda-Maria Roineen omaelämäkerta on pysäyttävää luettavaa. Niin kouriintuntuvasti se kuvaa helsinkiläistä syrjäytymistä, huume-arkea, kulttuurilla motivoitua väkivaltaa ja naisen asemaa tässä kaikessa. Myös kasvutarinana ja muistutuksena musiikin voimasta erinomainen.
  -Outi, HKI
 9. Lauri TimonenSidottu suomi
  2990
  Filmihullun päätoimittajan Lauri Timosen kuvaus näyttelijätär Jean Sebergin lyhyeksi jääneestä elämästä ja urasta on vavahduttava. Seberg hapuilee rooleissaan ja yksityiselämässään kärsien huonosta itsetunnosta, mutta muutamat onnistumiset tunnettujen ohjaajien elokuvissa tekevät hänestä ison tähden. Timosen teksti on asiantuntevaa ja toteavaa paljastaen ainakin osan Sebergistä ihmisenä kauniin ulkokuoren sisällä. Ehdoton lukupaketti kaikille leffafriikeille ja varsinkin ranskalaisen elokuvan ystäville!
  -Aki, HKI
 10. Tämä kattava ja monipuolinen opas on kulttuuriteko! Vihdoin suomeksi kirja rakastetusta ja vihatusta instrumentista, joka taipuu moneksi. Sini Vahervuo kirjassa läpi soiton tekniikkaa, ohjelmisto sekä myös soittimen historiaa.

  -Inka, HKI
 11. Weckström BjörnSidottu suomi
  3290
  Upeasti kuvitettu ja tekijänsä näköinen teos.
  Weckström on yksi suomalaisen taiteen suurista ja usein hänet mielletään kuitenkin yksinomaan korujen suunnittelijaksi. Tässä kirjassa piirtyy upealla tavalla koko hänen pitkä uransa taiteen parissa. Korujen lisäksi kirjassa esitellään veistoksia, maalauksia, huonekaluja ja siihen sisältyy myös todella mielenkiintoinen ”Ystäviä ja kollegoja”-osio. Tietofinlandia-ehdokas? Toivottavasti, koska tämä kirja ansaitsee mielestäni kaiken mahdollisen huomion.
  -Aki, HKI
 12. Young RosamundSidottu suomi
  2490
  Lehmien sielunelämä on rentouttavaa luettavaa "mindfulness-hengessä" kaupungin kiireen keskellä. Suosittelen lämpimästi!
  -Leena, HKI
 13. Furtado PeterSidottu englanti
  2590
  Entertaining anthology of travel writings from 38 cities, from Berlin to Vienna, written by famous travellers, from Marco Polo to Mark Twain.
 14. Tooze AdamNidottu englanti
  1690
  Brittiläisen taloushistorioitsijan kuvaus vuoden 2008 talouskriisin syistä ja seurauksista. 5/5! -Ismo, Hki
 15. Figes OrlandoNidottu englanti
  2590
  Jos luet eläissäsi vain yhden kirjan Venäjän vallankumouksista, Venäjästä tai historiasta ylipäätään, on tässä vahva kandidaatti. Valtava skaalassaan, tarkka analyysissään, humaani perspektiivissään. -Leo, Hki
 16. Nyström Samu, Donner Jörn
  3490
  Kuinka tavalliset helsinkiläiset kokivat Suomen historian dramaattisimmat kuukaudet vuosina 1917 ja 1918? Päiväkirjoihin, kirjeisiin ja lehtikirjoituksiin pohjautuva historiateos kertoo, miten helsinkiläiset selvisivät Suomen itsenäistymisajasta marraskuun yleislakosta 1917 vuoden 1918 loppuun.

  Päivä päivältä etenevä kerronta on kiehtovaa luettavaa. Saatavilla myös ruotsinkielisenä.

  - Pia, Turku
 17. Forss Timo Kalevi, Salminen Aiju
  1890
  Forssin kirja avaa punkin jaloa aatetta kaikenikäisille Salmisen ihanan värikkäiden ja räyhäkkäiden kuvien avulla. Kaikille musiikista tykkääville kuvakirjaikäisille, lukemaan oppineille pikkurokkareille ja hengen mukaisesti väriin, ikään, aatteisiin katsomatta kaikille, jotka haluaa avartaa mieltään.
  - Outi, HKI
View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys