Akateeminen Kirjakauppa

Tieto

Maailma on tietoa täynnä ja jokainen tulkitsee sitä omalla tavallaan. Tässä osiossa muutama kiinnostava tulkinta! 

View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
 1. Young RosamundSidottu suomi
  2490
  Lehmien sielunelämä on rentouttavaa luettavaa "mindfulness-hengessä" kaupungin kiireen keskellä. Suosittelen lämpimästi!
  -Leena, HKI
 2. Lindgren Astrid, Schwardt SaraSidottu suomi
  2990
  En ole ollut tavallista suurempi Astrid Lindgren-fani, mutta tämäpä yllätti!
  Kirjeenvaihdon alussa Sara on 13, Astrid 63 ja kirjeitä kirjoitettiin yhteisestä sopimuksesta kun oli asiaa ja aikaa. Lindgren tukee kapinallisen Saran aikuistumista ja on niin jättecool!
  "Sara, mi Sara, life is not so rotten as it seems ibland."
  -Outi, HKI
 3. Fingerroos Outi, Haapala Pertti, Hoppu TSidottu suomi
  2690
  En yleensä saa tartutuksi Pikkujättiläisiin, mutta tämä kirja tarjoaa aiheesta kaiken, mitä haluaa sodasta tietää ja toimii näin ollen erinomaisena hakuteoksena.

  Kirjassa on ollut mukana yli 20 kirjoittajaa, jotka tarjoavat puolueettoman katsaukseen sodan syihin, tapahtumiin ja seurauksiin. Ajankohtainen teos, vuodelta 2009.

  -Pia, Turku
 4. Pystynen Venla - Roine Linda-MariaSidottu SUOMI
  2990
  Linda-Maria Roineen omaelämäkerta on pysäyttävää luettavaa. Niin kouriintuntuvasti se kuvaa helsinkiläistä syrjäytymistä, huume-arkea, kulttuurilla motivoitua väkivaltaa ja naisen asemaa tässä kaikessa. Myös kasvutarinana ja muistutuksena musiikin voimasta erinomainen.
  -Outi, HKI
 5. Nopola Sinikka, Nopola TiinaSidottu SUOMI
  2990
  Loistava lahjakirja 60-luvun lapsille! Nopolan kirjailijasisarusten lapsuusmuistelujen kautta tarkastellaan aikakautta laajemminkin. Yhtä lailla kuin kirja on kuvaus ajastaan ja Nopoloiden teosten taustoittamista, se on myös kirja sisaruudesta.
  -Inka, HKI
 6. Lauri TimonenSidottu SUOMI
  2990
  Filmihullun päätoimittajan Lauri Timosen kuvaus näyttelijätär Jean Sebergin lyhyeksi jääneestä elämästä ja urasta on vavahduttava. Seberg hapuilee rooleissaan ja yksityiselämässään kärsien huonosta itsetunnosta, mutta muutamat onnistumiset tunnettujen ohjaajien elokuvissa tekevät hänestä ison tähden. Timosen teksti on asiantuntevaa ja toteavaa paljastaen ainakin osan Sebergistä ihmisenä kauniin ulkokuoren sisällä. Ehdoton lukupaketti kaikille leffafriikeille ja varsinkin ranskalaisen elokuvan ystäville!
  -Aki, HKI
 7. Tämä kattava ja monipuolinen opas on kulttuuriteko! Vihdoin suomeksi kirja rakastetusta ja vihatusta instrumentista, joka taipuu moneksi. Sini Vahervuo kirjassa läpi soiton tekniikkaa, ohjelmisto sekä myös soittimen historiaa.

  -Inka, HKI
 8. Koskinen UllaSidottu SUOMI
  2990
  Miten selvittiin ilman sosiaaliturvaa? Kuinka posti kulki? Millaisista astioista savupirtissä syötiin? Miten se savupirtti rakennettiin?
  Mukavan lupsakkaasti kirjoitettu tietopaketti arjen historiasta Suomessa. Kirja sopii hyvin myös historiasta kiinnostuneille nuorille.
  -Inka, HKI
 9. Vainio-Korhonen KirsiSidottu SUOMI
  2690
  Vainio-Korhonen käy läpi turkulaisten 1800-luvun tarkastusnaisten kautta läpi suomalaisen seksityön historiaa käsitellen samalla laajemminkin naisten kontrolloinnin ja syrjäytyneisyyden teemoja. Vuoden skarpeinta kotimaista sosiaalihistoriaa.
  -Inka, HKI
 10. Weckström BjörnSidottu SUOMI
  3290
  Upeasti kuvitettu ja tekijänsä näköinen teos.
  Weckström on yksi suomalaisen taiteen suurista ja usein hänet mielletään kuitenkin yksinomaan korujen suunnittelijaksi. Tässä kirjassa piirtyy upealla tavalla koko hänen pitkä uransa taiteen parissa. Korujen lisäksi kirjassa esitellään veistoksia, maalauksia, huonekaluja ja siihen sisältyy myös todella mielenkiintoinen ”Ystäviä ja kollegoja”-osio. Tietofinlandia-ehdokas? Toivottavasti, koska tämä kirja ansaitsee mielestäni kaiken mahdollisen huomion.
  -Aki, HKI
 11. Veitola MariaSidottu SUOMI
  2790
  En ole koskaan seurannut Veitolan ohjelmia, mutta silti luin kirjan yhdeltä istumalta! Kirjaan on koottu Veitolan kolumneja eri ajoilta ja hän kommentoi niitä; avaa, selittää, kertoo mitä nyt ajattelee. Inhimillinen ja syvällinen. Minusta tuli saman tien Veitolan fani.
  -Inka, HKI
 12. Nyström Samu, Donner Jörn
  3490
  Kuinka tavalliset helsinkiläiset kokivat Suomen historian dramaattisimmat kuukaudet vuosina 1917 ja 1918? Päiväkirjoihin, kirjeisiin ja lehtikirjoituksiin pohjautuva historiateos kertoo, miten helsinkiläiset selvisivät Suomen itsenäistymisajasta marraskuun yleislakosta 1917 vuoden 1918 loppuun.

  Päivä päivältä etenevä kerronta on kiehtovaa luettavaa. Saatavilla myös ruotsinkielisenä.

  - Pia, Turku
 13. Forss Timo Kalevi, Salminen Aiju
  1890
  Forssin kirja avaa punkin jaloa aatetta kaikenikäisille Salmisen ihanan värikkäiden ja räyhäkkäiden kuvien avulla. Kaikille musiikista tykkääville kuvakirjaikäisille, lukemaan oppineille pikkurokkareille ja hengen mukaisesti väriin, ikään, aatteisiin katsomatta kaikille, jotka haluaa avartaa mieltään.
  - Outi, HKI
View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
Rajaa
Listausvalinnat
Sidosasu
Kieli