Akateeminen Kirjakauppa

Tieto

Maailma on tietoa täynnä ja jokainen tulkitsee sitä omalla tavallaan. Tässä osiossa muutama kiinnostava tulkinta! 

View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
 1. Forsström TiiaSidottu suomi
  3190
  Oletpa seksityötä vastaan tai sen puolesta, tutustu Forsströmin teokseen avoimin mielin ja saatat yllättyä. Jutustelevaan sävyyn kirjoitettu rohkea kirja hälventää ennakkoluuloja, poistaa väärinkäsityksiä ja raivaa kullekin tilaa elää omannäköistä elämää. - Outi, Hki
 2. Veitola MariaNidottu suomi
  1190
  En ole koskaan seurannut Veitolan ohjelmia, mutta silti luin kirjan yhdeltä istumalta! Kirjaan on koottu Veitolan kolumneja eri ajoilta ja hän kommentoi niitä; avaa, selittää, kertoo mitä nyt ajattelee. Inhimillinen ja syvällinen. Minusta tuli saman tien Veitolan fani. -Inka, Hki
 3. Hett Benjamin CarterSidottu suomi
  3290
  Vuoden paras poliittisen historian teos osoittaa, kuinka hauras edistyksellinenkin demokratia voi olla. Hettin trillerimäisesti ja analyyttisesti etenevä kerronta saa paljon vatvotun aiheen tuntumaan tuoreelta ja ajankohtaiselta. - Leo, Hki
 4. Pystynen Venla - Roine Linda-MariaSidottu suomi
  2990
  Linda-Maria Roineen omaelämäkerta on pysäyttävää luettavaa. Niin kouriintuntuvasti se kuvaa helsinkiläistä syrjäytymistä, huume-arkea, kulttuurilla motivoitua väkivaltaa ja naisen asemaa tässä kaikessa. Myös kasvutarinana ja muistutuksena musiikin voimasta erinomainen.
  -Outi, HKI
 5. Nopola Sinikka, Nopola TiinaSidottu suomi
  2990
 6. Lauri TimonenSidottu suomi
  2990
  Filmihullun päätoimittajan Lauri Timosen kuvaus näyttelijätär Jean Sebergin lyhyeksi jääneestä elämästä ja urasta on vavahduttava. Seberg hapuilee rooleissaan ja yksityiselämässään kärsien huonosta itsetunnosta, mutta muutamat onnistumiset tunnettujen ohjaajien elokuvissa tekevät hänestä ison tähden. Timosen teksti on asiantuntevaa ja toteavaa paljastaen ainakin osan Sebergistä ihmisenä kauniin ulkokuoren sisällä. Ehdoton lukupaketti kaikille leffafriikeille ja varsinkin ranskalaisen elokuvan ystäville!
  -Aki, HKI
 7. Tämä kattava ja monipuolinen opas on kulttuuriteko! Vihdoin suomeksi kirja rakastetusta ja vihatusta instrumentista, joka taipuu moneksi. Sini Vahervuo kirjassa läpi soiton tekniikkaa, ohjelmisto sekä myös soittimen historiaa.

  -Inka, HKI
 8. Koskinen UllaSidottu suomi
  2990
 9. Vainio-Korhonen KirsiSidottu suomi
  2690
 10. Weckström BjörnSidottu suomi
  3290
  Upeasti kuvitettu ja tekijänsä näköinen teos.
  Weckström on yksi suomalaisen taiteen suurista ja usein hänet mielletään kuitenkin yksinomaan korujen suunnittelijaksi. Tässä kirjassa piirtyy upealla tavalla koko hänen pitkä uransa taiteen parissa. Korujen lisäksi kirjassa esitellään veistoksia, maalauksia, huonekaluja ja siihen sisältyy myös todella mielenkiintoinen ”Ystäviä ja kollegoja”-osio. Tietofinlandia-ehdokas? Toivottavasti, koska tämä kirja ansaitsee mielestäni kaiken mahdollisen huomion.
  -Aki, HKI
 11. Young RosamundSidottu suomi
  2490
  Lehmien sielunelämä on rentouttavaa luettavaa "mindfulness-hengessä" kaupungin kiireen keskellä. Suosittelen lämpimästi!
  -Leena, HKI
 12. Nyström Samu, Donner Jörn
  3490
  Kuinka tavalliset helsinkiläiset kokivat Suomen historian dramaattisimmat kuukaudet vuosina 1917 ja 1918? Päiväkirjoihin, kirjeisiin ja lehtikirjoituksiin pohjautuva historiateos kertoo, miten helsinkiläiset selvisivät Suomen itsenäistymisajasta marraskuun yleislakosta 1917 vuoden 1918 loppuun.

  Päivä päivältä etenevä kerronta on kiehtovaa luettavaa. Saatavilla myös ruotsinkielisenä.

  - Pia, Turku
 13. Forss Timo Kalevi, Salminen Aiju
  1890
  Forssin kirja avaa punkin jaloa aatetta kaikenikäisille Salmisen ihanan värikkäiden ja räyhäkkäiden kuvien avulla. Kaikille musiikista tykkääville kuvakirjaikäisille, lukemaan oppineille pikkurokkareille ja hengen mukaisesti väriin, ikään, aatteisiin katsomatta kaikille, jotka haluaa avartaa mieltään.
  - Outi, HKI
View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys