Akateeminen Kirjakauppa

Tieto

Maailma on tietoa täynnä ja jokainen tulkitsee sitä omalla tavallaan. Tässä osiossa muutama kiinnostava tulkinta! 

View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
 1. Kankimäki MiaSidottu suomi
  2990
  Tiedettä, taidetta ja tunnetta kauniisti yhteen punoen kirjoittaa Mia Kankimäki ja kuljettaa soljuen omaa elämänpohdintaa siinä samassa virrassa missä kulkevat kirjan "Naiset joita ajattelen öisin".
  Alexandra David-Néeliä siteeraten, "Älä märehdi, mene" yönaisten matkaan..
  Suosittelen lämpimästi myös Kankimäen aiempaa kirjaa : Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Kirja löytyy meiltäkin myynnistä pokkarina.
  -Leena, HKI
 2. Lauri TimonenSidottu suomi
  2990
  Filmihullun päätoimittajan Lauri Timosen kuvaus näyttelijätär Jean Sebergin lyhyeksi jääneestä elämästä ja urasta on vavahduttava. Seberg hapuilee rooleissaan ja yksityiselämässään kärsien huonosta itsetunnosta, mutta muutamat onnistumiset tunnettujen ohjaajien elokuvissa tekevät hänestä ison tähden. Timosen teksti on asiantuntevaa ja toteavaa paljastaen ainakin osan Sebergistä ihmisenä kauniin ulkokuoren sisällä. Ehdoton lukupaketti kaikille leffafriikeille ja varsinkin ranskalaisen elokuvan ystäville!
  -Aki, HKI
 3. Tämä kattava ja monipuolinen opas on kulttuuriteko! Vihdoin suomeksi kirja rakastetusta ja vihatusta instrumentista, joka taipuu moneksi. Sini Vahervuo kirjassa läpi soiton tekniikkaa, ohjelmisto sekä myös soittimen historiaa.

  -Inka, HKI
 4. Weckström BjörnSidottu suomi
  3290
  Upeasti kuvitettu ja tekijänsä näköinen teos.
  Weckström on yksi suomalaisen taiteen suurista ja usein hänet mielletään kuitenkin yksinomaan korujen suunnittelijaksi. Tässä kirjassa piirtyy upealla tavalla koko hänen pitkä uransa taiteen parissa. Korujen lisäksi kirjassa esitellään veistoksia, maalauksia, huonekaluja ja siihen sisältyy myös todella mielenkiintoinen ”Ystäviä ja kollegoja”-osio. Tietofinlandia-ehdokas? Toivottavasti, koska tämä kirja ansaitsee mielestäni kaiken mahdollisen huomion.
  -Aki, HKI
 5. Young RosamundSidottu suomi
  2490
  Lehmien sielunelämä on rentouttavaa luettavaa "mindfulness-hengessä" kaupungin kiireen keskellä. Suosittelen lämpimästi!
  -Leena, HKI
 6. Terras AnttoSidottu suomi
  2690
  Haluatko tietää, kuinka lähiöravintolaasi OIKEASTI pyöritetään? Stockmann Yard -henkinen sukellus ravintola-alan ihmeelliseen maailmaan, oppaana lahjomattomaan tyyliinsä etsivä/baarimestari/stand-up-koomikko Antto Terras! Suosittelen lämpimästi, jos haluat tikahtua nauruun! Terraksen tyyli ei petä!

  -Pia, Turku
 7. Lindgren Astrid, Schwardt SaraSidottu suomi
  2990
  En ole ollut tavallista suurempi Astrid Lindgren-fani, mutta tämäpä yllätti!
  Kirjeenvaihdon alussa Sara on 13, Astrid 63 ja kirjeitä kirjoitettiin yhteisestä sopimuksesta kun oli asiaa ja aikaa. Lindgren tukee kapinallisen Saran aikuistumista ja on niin jättecool!
  "Sara, mi Sara, life is not so rotten as it seems ibland."
  -Outi, HKI
 8. Fingerroos Outi, Haapala Pertti, Hoppu TSidottu suomi
  2690
  En yleensä saa tartutuksi Pikkujättiläisiin, mutta tämä kirja tarjoaa aiheesta kaiken, mitä haluaa sodasta tietää ja toimii näin ollen erinomaisena hakuteoksena.

  Kirjassa on ollut mukana yli 20 kirjoittajaa, jotka tarjoavat puolueettoman katsaukseen sodan syihin, tapahtumiin ja seurauksiin. Ajankohtainen teos, vuodelta 2009.

  -Pia, Turku
 9. Nyström Samu, Donner Jörn
  3490
  Kuinka tavalliset helsinkiläiset kokivat Suomen historian dramaattisimmat kuukaudet vuosina 1917 ja 1918? Päiväkirjoihin, kirjeisiin ja lehtikirjoituksiin pohjautuva historiateos kertoo, miten helsinkiläiset selvisivät Suomen itsenäistymisajasta marraskuun yleislakosta 1917 vuoden 1918 loppuun.

  Päivä päivältä etenevä kerronta on kiehtovaa luettavaa. Saatavilla myös ruotsinkielisenä.

  - Pia, Turku
View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
Rajaa
Listausvalinnat
Sidosasu
Kieli