View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
 1. -20%
  Schulman AlexSidottu ruotsi
  Tarjoushinta 2072 Normaalihinta 2590
  Ett snedsprång i släktens historia påverkar familjen i flera generationer. Alex skriver öppet om hemligheten genom autentiska brev och fiktion. Intressant och tragisk historia.
  -Urda, HKI
 2. -20%
  Hjorth VigdisSidottu ruotsi
  Tarjoushinta 2312 Normaalihinta 2890
  Arv och miljö tillhör definitivt mina varmaste lästips just nu. Under läsningen var jag lika delar uppslukad och omskakad. Romanen är brutalt ärlig, här kommer man i närkontakt med en berättare som bearbetar sin barndom och beskriver det dramatiska uppbrottet med en familj. – Hanna, Akademen
 3. -20%
  Forsström TuaSidottu ruotsi
  Tarjoushinta 1912 Normaalihinta 2390
  ”Anteckningar handlar om sorgen efter att författaren förlorat sitt barnbarn, språket faller sönder och blir utkristalliserat och enkelt men samtidigt sprängfyllt: ”När hjärtat är sorgset förvandlas allt vatten i världen till tårar”. Jag tänker väldigt mycket på Bodil Malmstens Det här är hjärtat när jag läser Anteckningar, som tål att läsas flera gånger, och som nu är nominerad också till Runebergspriset.” – Hanna, Akademen
 4. -20%
  Frantz EvaSidottu ruotsi
  Tarjoushinta 2072 Normaalihinta 2590
  En äkta finlandssvensk mysdeckare med både brott, skvaller och hemligheter. Lättläst och underhållande bladvändare.
  -Urda, HKI
 5. Natt och Dag NiklasNidottu ruotsi
  890
  Grymt spännande!
  Makaber deckare som utspelas i slutet av 1700-talet i Stockholm.
  Kräver goda nerver men belönar läsaren.
  -Urda, HKI
 6. -20%
  Jackson ShirleySidottu ruotsi
  Tarjoushinta 2392 Normaalihinta 2990
  En berörande, igenkännbar berättelse om att upprätthålla familjen, samtidigt som den är en spökhistoria som kunde vara spunnen helt ur fantasi. Berättarstrukturen är tät, i början hade jag nästan svårt att ta till mig texten eftersom nästan varenda mening gav ett starkt efterskalv, med associationer och djup. Det hela är makabert och mycket effektfullt skrivet, jag blev väldigt inspirerad av att läsa boken.
  – Hanna, Akademen
 7. -20%
  Ferrante ElenaSidottu ruotsi
  2490
  Alla känner till Neapel-serien som har blivit oerhört popular runt om I världen men den här boken har hamnat lite I skymundan. Det är synd egentligen för att den här lilla boken är en riktig pärla. “En eftermiddag i april, alldeles efter lunch, meddelade min man att han tänkte lämna mig". En berättelse om en 38-årig tvåbarnsmor som står ensam och övergiven I ruinerna av den familj som hon tillsammans med sin make har byggt upp under åren. Jag läste den här boken under en sommarnatt för några år sedan och tankarna som texten väckte upp, har fölt mig sedan dess. En oerhört imponerande bok alltså!
  -Aki, Helsinki
 8. Bohman ThereseNidottu ruotsi
  890
  Kärlek, konst och ensamhet. Mycket vackert språk och en karaktär som berör. Bohmans bästa hittills!!!

  -Aki, Helsinki
 9. Kang HanNidottu ruotsi
  890
  Romanen är indelad i tre, där olika perspektiv får komma till tals, vilket var en svindlande läsupplevelse. Berättandet är både tight och mustigt, och tematiskt berör berättelsen även frågor om sexualitet och kropp. Det är sinnligt, dovt, hotfullt och alldeles rent: ”Hennes stillsamma rörelser, hennes nakna kropp översållad av prunkande blommor, mongolmärket – mot en fond av tystnad, en ljudlös harmoni som förde tanken till något uråldrigt, något evigt.” En oförglömlig läsupplevelse!
  – Hanna, Akademen
 10. Ferrante ElenaNidottu ruotsi
  890
  "Dammet från gatan, Ischias rena vatten, deras draman som bara förvärras med åren. Ständigt den där påminnelsen om punkten som berättaren befinner sig på, platsen där hon nedtecknar sitt liv – hur kommer det att sluta? Det är något alldeles särskilt med skådeplatsen, hela det italienska samhällssystemet, den komplexa väninnerelationen. Som bäst njuter jag av den första säsongen av HBOs serie Min fantastiska väninna som är en fullträff, och snart ska jag ta mig an tredje boken." – Hanna, Akademen
 11. Berlin LuciaNidottu ruotsi
  890
  "Jag tror aldrig jag har läst en kvinna intelligentare, kärsligare, mer ömsint och modig än Lucia Berlin"
  (recension i El Pais)
  Håller med; helt enkelt lysande!

  -Annica, Helsinki
 12. Jacobsen RoyNidottu ruotsi
  890
  En poetisk och mycket vacker roman. Den är full av längtan efter något bättre men samtidigt är ön Barroy det viktigaste de har.

  -Urda, Helsinki
View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
Rajaa
Listausvalinnat
Sidosasu
Kieli