Akateeminen Kirjakauppa

Lapsille ja nuorille

Tämän osion alta löydät hyviä lukuvinkkejä lasten- ja nuortenkirjoista!

View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
 1. Favilli ElenaSidottu suomi
  2390
  Lyhyitä inspiroivia elämäkertoja naisista ja tytöistä eri aloilla - on astronauttia, pasunistia, tutkijaa, F1- kuskia- eli esikuvia ihan kaikille!
  Lahjaksi pienille, isoille, kilteille, kapinallisille tytöille.
  - Inka, Helsinki
 2. Lindgren AstridSidottu suomi
  1690
  Astrid Lindgrenin ennen julkaisematon joulutarina on ihanan lämmin ja tunnelmallinen niin kuvitukseltaan kuin tarinaltaankin. Mikko-kettu päättää hyödyntää hiljaista pihapiiriä talon isäntäväen juhliessa joulua sisällä. Nythän kukaan ei huomaa jos kanalasta katoaa muutama kana. Onneksi tonttu on valveilla ja huomaa Mikko-ketun hiiviskelyn...

  -Reea, Turku
 3. Kunnas MauriSidottu suomi
  2690
  Riemukas historiikki lapsille Suomen historiasta Ruotsin vallan ajalta. Myös aikuisille "muistin virkistämiseksi". Mitä tapahtuikaan Vasa-laivalle? Kuka olikaan Kaarina Maununtytär? Ei voi muuta kuin ihailla Kunnaksen tarkkaakin tarkempaa kädenjälkeä, joka huipentuu etu-ja takasivujen aukeamien sukupuihin. Yleisö-Finlandian voittaja lasten- ja nuortensarjassa.
 4. Erlandsson KarinSidottu suomi
  2290
  Miranda on helmenkalastaja, heistä taitavin, joka toivoo löytävänsä maagisen Silmäkiven, jota kaikki havittelevat. Mutta miten etsiä arvokasta helmeä, kun vaivoiksi lyöttäytyy mukaan Syrsa, höpöttävä pikkutyttö joka käy ainoastaan hermoille?

  Helmenkalastaja on klassinen ja jännittävä lasten saturomaani taianomaisesta vedenalaisesta maailmasta, kirja kaipuusta, ystävyydestä ja siitä, mikä on elämässä tärkeää. Kieli on tosi kaunista! Etenkin lause "Helmet laulavat merenpohjan rauhassa" jäi päähäni soimaan.
 5. Kivelä MalinSidottu suomi
  2290
  Ei mikään perinteinen heppakirja! Kertoo tallin pienimmästä ponista ja seuraa tämän reipastumista, itsetunnon löytämistä. Lisäksi juhlitaan mielikuvituksen antamia siipiä. Rosabel opettaa, että ei haittaa, jos kavioissa on mutaa ja harjaksessa takku, kunhan on hauskaa!

  - Inka, Helsinki
 6. Kaarla RiinaSidottu suomi
  1790
  Mitä tapahtuu, kun ilmaislahjaksi saatu lelu sisuuntuu lyhyestä elinkaarestaan ja herää henkiin? Humoristisessa tarinassa Jimi ystävystyy pienen Arttu Tirtun kanssa, vaikka muut ihmiset voisivat pitää Jimiä outona. Kirjassa riittää jännitystä, huumoria ja noloja tilanteita. Nopeasti etenevä ja runsaasti kuvitettu tarina sopii vähemmänkin lukevalle.

  -Reea, Turku
 7. Alongi K. K.Sidottu suomi
  2490
  Vuoden 2017 mielenkiintoisin nuortenkirja on K.K. Alongin Ansassa. Sarjan toinen osa tuo mukanaan ihmissuhdekiemuroita: kehen voi enää luottaa? Tarina pitää otteessaan jännittävään loppuun saakka. Superjännittävä, hiuksianostattava, tulevaisuutta enteilevä (toivottavasti ei) kirja. Seuraavaa osaa odottaen!

  -Merja K, Turku
 8. Perkiö Soili, Huovi HanneleLehtivihko suomi
  1090
  "Vauvan vaaka"-sarja on aivan ihana perheen pienimmille. Ostin leikkikirjan ja CD:n siskoni vauvalle ristiäislahjaksi ja nyt nelikuinen poika yrittää jo kovasti laulaa lauluja mukana. Suosittelen lämpimästi!
  -Karoliina, HKI
 9. Rowell RainbowNidottu englanti
  1290
  Pakollista luettavaa kaikille John Green- faneille! Millaista on olla 14 (tai 15, 16...), ulkopuolinen ja rakastunut. Suosittelen yli 13- vuotiaille aina lukiolaisiin asti.
  - Outi, Helsinki
View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
Rajaa
Listausvalinnat
Sidosasu
Kieli