Akateeminen Kirjakauppa

Lapsille ja nuorille

Tämän osion alta löydät hyviä lukuvinkkejä lasten- ja nuortenkirjoista!

View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
 1. Pilkey DavSidottu suomi
  2390
  Erinomainen valinta nauramista rakastaville ala-asteikäisille. Kaupungin terhakkain polde Koiramies ja pahin kissaroisto Pete ottavat yhteen apunaan muunmuassa interaktiiviset sivut ja henkiin herätetty dinosauruksen luuranko. Jaana Kapari-Jatan hauska suomennos :) -Outi, Hki
 2. Säfström MajaSidottu suomi
  2490
  Tiesitkö, että muurahaiset kumartavat kohdatessaan toisensa tai että mehiläisten on käytävä yli neljässä miljoonassa kukassa tuottaaksen kilon hunajaa?

  Ihana lasten tietokirja täynnä huikeita faktoja luonnosta. Innostaa tutkimaan lisää! -Outi, Hki
 3. Kunnas MauriSidottu suomi
  2690
  Riemukas historiikki lapsille Suomen historiasta Ruotsin vallan ajalta. Myös aikuisille "muistin virkistämiseksi". Mitä tapahtuikaan Vasa-laivalle? Kuka olikaan Kaarina Maununtytär? Ei voi muuta kuin ihailla Kunnaksen tarkkaakin tarkempaa kädenjälkeä, joka huipentuu etu-ja takasivujen aukeamien sukupuihin. Yleisö-Finlandian voittaja lasten- ja nuortensarjassa.
 4. Erlandsson KarinSidottu suomi
  2290
  Miranda on helmenkalastaja, heistä taitavin, joka toivoo löytävänsä maagisen Silmäkiven, jota kaikki havittelevat. Mutta miten etsiä arvokasta helmeä, kun vaivoiksi lyöttäytyy mukaan Syrsa, höpöttävä pikkutyttö joka käy ainoastaan hermoille?

  Helmenkalastaja on klassinen ja jännittävä lasten saturomaani taianomaisesta vedenalaisesta maailmasta, kirja kaipuusta, ystävyydestä ja siitä, mikä on elämässä tärkeää. Kieli on tosi kaunista! Etenkin lause "Helmet laulavat merenpohjan rauhassa" jäi päähäni soimaan.
 5. Kaarla RiinaSidottu suomi
  1790
  Mitä tapahtuu, kun ilmaislahjaksi saatu lelu sisuuntuu lyhyestä elinkaarestaan ja herää henkiin? Humoristisessa tarinassa Jimi ystävystyy pienen Arttu Tirtun kanssa, vaikka muut ihmiset voisivat pitää Jimiä outona. Kirjassa riittää jännitystä, huumoria ja noloja tilanteita. Nopeasti etenevä ja runsaasti kuvitettu tarina sopii vähemmänkin lukevalle.

  -Reea, Turku
 6. Perkiö Soili, Huovi HanneleLehtivihko suomi
  1090
  "Vauvan vaaka"-sarja on aivan ihana perheen pienimmille. Ostin leikkikirjan ja CD:n siskoni vauvalle ristiäislahjaksi ja nyt nelikuinen poika yrittää jo kovasti laulaa lauluja mukana. Suosittelen lämpimästi!
  -Karoliina, HKI
 7. Maijala MarikaSidottu ruotsi
  2190
 8. Korkea-aho Kaj, Forsström TedSidottu ruotsi
  1890
 9. Rowell RainbowNidottu englanti
  1290
  Pakollista luettavaa kaikille John Green- faneille! Millaista on olla 14 (tai 15, 16...), ulkopuolinen ja rakastunut. Suosittelen yli 13- vuotiaille aina lukiolaisiin asti.
  - Outi, Helsinki
 10. Forss Timo Kalevi, Salminen Aiju
  1890
  Forssin kirja avaa punkin jaloa aatetta kaikenikäisille Salmisen ihanan värikkäiden ja räyhäkkäiden kuvien avulla. Kaikille musiikista tykkääville kuvakirjaikäisille, lukemaan oppineille pikkurokkareille ja hengen mukaisesti väriin, ikään, aatteisiin katsomatta kaikille, jotka haluaa avartaa mieltään.
  - Outi, HKI
View as Ruudukko Luettelo
per sivu
Aseta nouseva järjestys
Rajaa
Listausvalinnat
Sidosasu
Kieli