Akateeminen Kirjakauppa

Kotimaiset kertojat

Suomessa 1600-luvulla alkanut kirjapainamisen traditio elää ja voi hyvin. Väkilukuun suhteutettuna Suomessa kustannettujen kirjojen määrä on yksi maailman korkeimpia, ja kotimaisen kirjallisuuden osuus on siitä ilahduttavan suuri.

Tässä osiossa esittelemme henkilökuntamme suosikkeja kotimaisilta tekijöiltä.

View as Ruudukko Luettelo
Sivu
per sivu
Aseta nouseva järjestys
 1. Huotarinen Vilja-TuuliaSidottu suomi
  2990
  Huotarinen rakentaa yhden aamun romaaninsa vimmaisella kielellä ja omalaatuisella tyylillä.
  Tunteiden ja elämänkohtalojen tarkkanäköinen kuvaus hämmentää ja hurmaa.
  -Outi, HKI
 2. Rytisalo MinnaSidottu suomi
  2990
  Voiko Lempin jälkeen kirjoittaa toisen täysosuman?

  Kyllä voi! Hykerrytti, liikutti.

  -Riitta, HKI
 3. Tarkiainen TerhiSidottu suomi
  2990
  Hulvaton kirja, joka tempaa mukaansa ja nauruilta ei voi välttyä! Suosittelen kaikille, mutta erityisesti vampyyrien ystäville.

  -Heini, HKI
 4. Oranen RaijaNidottu suomi
  1190
  Romaani sijoittuu 1700-luvun alkuun, jolloin Ruotsin valtakunta käy ankaraa sotaa ja Venäjän keisari päättää tuhota sen itäisen osan, Suomen alueen. Viisitoistavuotias Kaija on siihen asti elänyt suojattua elämää Kajaanin linnassa, mutta joutuu nyt lähtemään pakosalle, yhden miehen sylistä toiseen, aina Vienaan asti. Orasen takuuvarmaa laatutyötä, jonka parissa viihtyy!

  -Pia, Turku
 5. Haahtela JoelNidottu suomi
  990
  Haahtela kirjoittaa omintakeisella tyylillään kuulaasti ja luo ainutlaatuisen tunnelman. Hänen 10. romaaninsa on täysosuma.

  -Aki, Helsinki
 6. Melender TommiSidottu suomi
  2990
  Esseistinä tunnetun Melenderin proosa on kieleltään niin mukaansa tempaavaa, että kirjan ahmii. Naurattavan hauska, ajatuksia herättävä ja loistava lukuelämys!
  -Outi, HKI
 7. Leikas AnttiSidottu suomi
  3190
  Hulvaton ja omituinen trilleri suomalaisista kirjankustantajista, universumin säikeistä ja tsekkiläisistä metsistä. Nauratti ääneen!
  -Inka, HKI
 8. Törmälehto TerhiNidottu suomi
  990
  "Vaikka vuoret järkkyisivät" kertoo nuoren naisen kasvutarinan Kainuussa ja Bogotassa, missä hän alkaa pohtia arvojaan uudelleen tavattuaan sissien vankina olleen Manuelin. Kauniisti kirjoitettu mieleenpainuva kirja!
  -Leena, HKI
 9. Kanto AnneliNidottu suomi
  1090
  Sisällissodan tapahtumia valkoisesta näkökulmasta. Mosaiikkimaisesti etenevä tarina, jossa on monta kertojaa, jotka jatkavat toistensa tarinaa. Romaanissa on hyödynnetty paljon dokumentaarista ainesta: lehtileikkeitä, kirjeitä ja päiväkirjamerkintöjä. Kanto ei päästä lukijaa helpolla, sillä eri murteet ja sirpaleinen rakenne tuntuvat alkuun haastavilta, mutta lopputulos on ehjä. Ja pysäyttävä!

  Lahtarit on sisarteos Veriruusut-kirjalle, joka kertoi puolestaan punaisista naiskaartilaisista.

  -Pia, Turku
 10. Marttinen AnnamariSidottu suomi
  3290
  Pauli pohtii, kertooko hän totuuden heti vai vuosien kuluessa. Menevätkö ihmissuhteet samalla uusiksi? Taitavasti rakennettu totuuteen pohjautuva romaani miehestä, joka haluaa olla välillä jotain muuta kuin mies.

  -Merja, Turku
 11. Hietamies EveNidottu suomi
  990
  Olin odottanut jatkoa Hietamiehen Yösyötölle ja Tarhapäivälle! Hauska, koskettava, lämminhenkinen. Pasasen perheen Paavo ja Antti ihastuttavat jälleen.

  -Eija, Helsinki
 12. Tuominen PirjoNidottu suomi
  990
  Historiallinen romaani kansalaissodasta ja ihmisistä, jotka jäivät sen jalkoihin. Kehyskertomuksena toimii patruunantyttären Lindan ja sahan päällysmiehen Joelin rakkaustarina, kuinka aate vie heidän tiensä erilleen. Ns. Satakunta-sarjan avaus. Tarkkaa ajankuvausta kaikin puolin! Tuominen kuuluu Suomen luetuimpiin historiallisten romaanien kirjoittajiin, ja on kirjoittanut samasta aiheesta myös Hiljaiset huvimajat ja sen jatko-osan Tulen väri punainen.

  -Pia, Turku
 13. Kamula MikkoNidottu suomi
  1090
  Millaista oli tavallisen suomalaisen elämä keskiajan Suomessa? Romaani vie lukijan 1500-luvun Savoon seuraamaan uudisraivaaja Juko Rautaparran ja hänen perheensä arkea, iloineen ja suruja. Kirja alkaa hitaasti, mutta kun alkuun päästään, niin sivut kääntyvät kuin itsestään. Miehet lähtevät metsäretkelle karhunkaatoon ja hups, taas on mennyt 100 sivua.
  Kamulan opinnot historiassa, uskontotieteessä ja kansatieteessä takaavat sen, että nyt tiedetään mistä kirjoitetaan! Tämä kirja viihdyttää ja sivistää!! Tämä on mielestäni vuoden 2017 ansiokkain suomalainen romaani. Ja jatkoakin on luvassa, ainakin kolmen osan verran.

  -Pia, Turku
 14. Liksom RosaSidottu suomi
  2690
  Vanha everstinna käy läpi elämäntarinansa. Rehevällä meänkielellä (johon lukija tottuu nopeasti) kirjoitettu kuvaus ihmisten selviytymisstrategioista toisen maailmansodan vuosien aikana sekä avioliittohelvetistä, johon Liksom ei kuitenkaan jää vellomaan. Harvoin keneenkään päähenkilöön kiintyy yhtä kovasti kuin everstinnaan.

  -Pia, Turku
 15. Franzén PeterSidottu suomi
  2790
  Ronski huumori yhdistyy koskettavaan tarinaan sodan vaikutuksesta perheenjäseniin. Franzén hallitsee sekä lukijansa viihdyttämisen että vakavan tarinoinnin. Pohjoisen murre luo romaaniin elämänmakuisen tunnelman.

  -Susanna, Turku
 16. Koskinen JPSidottu suomi
  2990
  Trillerin ja keittokirjan muotoon naamioitu satiiri nyky-yhteiskunnasta ja lihansyönnistä.

  Oskari Patamäki on äärimmäisen tarkan maku- ja hajuaistin käyttöönsä valjastanut kulinaristi, joka ratkaisisi maailman ruokapulan kannibalismilla. Mutkia matkassa kuitenkin on, mutta alun keittokirjan oivaltavat reseptit kantavat huumorillaan ja Koskisen kirjoitustyylillä mielenkiintoisen kirjan loppuun.

  - Outi, Helsinki
 17. Oranen RaijaSidottu suomi
  2990
  Romaani sijoittuu 1700-luvun alkuun, jolloin Ruotsin valtakunta käy ankaraa sotaa ja Venäjän keisari päättää tuhota sen itäisen osan, Suomen alueen. Viisitoistavuotias Kaija on siihen asti elänyt suojattua elämää Kajaanin linnassa, mutta joutuu nyt lähtemään pakosalle, yhden miehen sylistä toiseen, aina Vienaan asti. Orasen takuuvarmaa laatutyötä, jonka parissa viihtyy!

  -Pia, Turku
 18. Huhtala JussiSidottu suomi
  2990
  Kelpo esikoiskirja, joka käsittelee huumorilla ja humaanilla otteella elämänsä keskivaiheilla kyllästyvää suomalaista miestä, tämän elokuvien täyteistä lapsuutta ja nuoruutta 70-80- luvuilla, työtä ankeassa työyhteisössä ja haparointia kahden naisen välissä. Dialogivetoinen romaani loppuu odottamattomalla mutta hyvällä tavalla.

  -Outi, Helsinki
 19. Tuuri AnttiSidottu suomi
  2990
  Dokumentteihin perustuvan romaanin tapahtumat sijoittuvat Pohjanmaalle sisällissotaa edeltäviin viikkoihin. Suojeluskuntia perustetaan ja miehiä aseistetaan, tarkoituksena ajaa alueelle jääneet venäläissotilaat tiehensä Kiinnostavaa kuvausta siitä, kuinka järjestäytymätöntä toiminta oli, sotaharjoituksissa järven jäällä saivat seipäätkin välillä toimia kiväärien korvikkeena, kun oikeita aseita ei ollut "eikä niitä kukaan monen sadan metrin päästä erota kuitenkaan".
  Antti Tuuri osaa asiansa: romaani vetää hyvin ja myös Tuurille ominainen kuiva huumori pilkahtelee. Minäkertoja Ahto Sippola on kaukaista sukua kirjailijalle.

  -Pia, Turku
 20. Rytisalo MinnaNidottu suomi
  990
  Kolme kertojaa, kolme totuutta Lempistä. Vie mukanaan ja koskettaa. Jos pidit Neljäntienristeyksestä, tämä kannattaa lukea.

  - Katri, Helsinki
View as Ruudukko Luettelo
Sivu
per sivu
Aseta nouseva järjestys
Rajaa
Listausvalinnat
Sidosasu
Kieli