Inspiraatiota kevään ja kesän juhliin!

16.03.20
Akateeminen Kirjakauppa
Comments

Inspiraatiota kevään ja kesän juhliin!

Päivät pitenevät, ja kevät kolkuttelee jo ovella. Tiedossa saattaa olla mukavia perhejuhlia ensi kesäksi, ja jos olet oikein onnekas, pääset järjestämään sellaisia itse! Tästä blogipostauksestani saat ideoita ja vinkkejä juhlien suunnitteluun kirjakaupan näkökulmasta — mitä kaikkea mukavaa voit meiltä löytää ja hyödyntää juhlien järjestämisessä, olivatpa kyseessä sitten häät, ristiäiset tai vaikkapa ylioppilasjuhlat. Tästä postauksesta vinkkejä saavat etenkin häitä suunnittelevat parit.

Juhlat, jotka tarvitsevat yleensä eniten suunnittelua, ovat häät. Täydellinen apuri siihen — ystävien ja sukulaisten lisäksi — on Hääsuunnittelukirja (Nemo 2019). Sen avulla voit tehdä tarkistuslistoja esimerkiksi kutsujen ja vieraslistan kokoamiseen, saat apua siihen, mitä pitopalveluiden vertailussa kannattaa huomioida, sekä pysyt kartalla kaikista muistettavista asioista, vihkimusiikin valinnasta aina häämatkan varaamiseen. Ja niin edelleen, ja niin edelleen! Mieleni tekisi sanoa, että mitä tästä kirjasta ei häiden suunnitteluun liittyen löydy, sitä ei tarvita. Jokaisen morsiusparin must-have.

Hääsuunnittelukirja


Häälehdet tarjoavat ideoita erityisesti pukujen ja sormusten valintaan. Miten ihanaa onkaan uppoutua selailemaan häälehtiä ja antaa tunnelman viedä mukanaan — ja poimia niistä sitten parhaat ja omannäköisimmät palat omiin juhliin.

Häälehtiä, hääsuunnittelukirja, kutsuja

 
Kutsukortit ovat tärkeä osa myös itse juhlia. Näin sähköisten viestimien aikana oikea, konkreettinen kutsukortti säväyttää ja virittää vieraat juhlien tunnelmaan saman tien. Ainakin minusta on hienoa löytää kotiin tullessani eteisen matolta ihan oikea kirje, niitä kun nykyisin ei enää oikein tahdo saada (kun laskutkin tulevat sähköisinä nettiin...). Valikoimastamme löytyy värejä joka lähtöön, ja mielestäni erityisen hienoja ovat helmiäispintaiset vaihtoehdot. Myös niihin on mahdollista printata! Kortteja ylipäätään löytyy niin yksi- ja kaksiosaisina kuin A4-kokoisinakin, ja kirjekuoriakin eri koossa.

Kirjekuoria


Vieraskirjat ovat tärkeä osa häitä. Niinkuin myös polttareita! Niiden suunnitteluun hauska lisä on kirjanen Team Bride — Tips and ideas for the hen party and wedding of the year.

VieraskirjaTeam Bride kirjanen

Toinen hääparin must-have on Bucket list -kirja! Pariskunnille suunnitellut tehtävälistakirjat ovat nousseet suureen suosioon, eikä ihme. Niiden myötä voi esimerkiksi askarrella yhdessä joulukoristeita, käydä yhdessä oopperassa, tehdä retken soutuveneellä vuorovedoin meloen, kertoa puolisolle lapsuusmuistoja, järjestää kynttiläillallisen... Tiedossa on siis mukavia yhteisiä hetkiä! Tarkoitus ei ole suorittaa tehtäviä suorittamisen vuoksi, vaan saada iloa ja inspiraatiota vaikkapa yhteisiin leppoisiin sunnuntaipäiviin. Kirja jättää mukavat muistot, joihin voi palata vuosikymmenienkin päästä ja ihastella puolison piirtämää omakuvaa, tai muistella, missä kaikkialla sitä tulikaan kierreltyä ja matkustettua yhdessä. Anna kirja häälahjaksi tai, jos olet itse morsian tai sulhanen, hanki se puolisollesi ja yllätä hänet iloisesti.

Bucket List -kirja


Toivon iloisia ja onnentäyteisiä suunnitteluhetkiä kaikille kesällä juhlia viettäville!

Teksti: Pia Koppinen, myyjä, Turun Akateeminen Kirjakauppa
Kuvat: Hanna Laurikainen, myyjä, Turun Akateeminen Kirjakauppa