Brush Lettering -tuotteita esittelyssä!

20.06.17
Comments

Brush Lettering -tuotteita esittelyssä!

Brush Lettering -tuotteita esittelyssä!

Brush Lettering ja Hand Lettering ovat modernia kalligrafiaa ja luovaa tekstausta, jota tehdään sivellintusseilla tai siveltimellä. Tekniikka ei vaadi varsinaista piirustustaitoa, eli brush letteringin myötä luomisen iloa pääsee helposti kokemaan myös vasta-alkaja. Toki siveltimiä voi hyvin käyttää myös perinteiseen maalaamiseen!

Tarvitset:

— Sivellinkärkisen tussin, siveltimen tai säiliösiveltimen.
— Akvarellipaperia (tai jonkun muun alustan, siveltimestä riippuen)
— Luonnosteluun halutessasi lyijytäytekynän ja viimeistelyyn kuitukärkikynän
— Mahdollisesti myös vesivärejä, guassivärejä ja mustetta.

Haluat sitten tekstata joko sivellinkärkisellä tussilla taikka vesivärinapeilla ja irtosiveltimellä, Akateemisesta löydät hyvän valikoiman tuotteita molempiin tarpeisiin. Riippuu kirjoitusalustasta, mikä vaihtoehto kannattaa valita: kun tarvitset tarkkaa jälkeä esimerkiksi kutsukortteihin, kirjeisiin tai vaikka allaolevan kuvan mallin mukaan posliinille kirjoitettaessa, ohutkärkinen sivellintussi on paras valinta.

Kuvassa Pentelin Pocket Brush -tussi (14,90 €) ja Faber-Castellin sivellintussi (2,10 €). Luovan tekstauksen lisäksi ne ovat omiaan itämaisen kalligrafian, sarjakuvien sekä mangan piirtämiseen.

Helppokäyttöinen Pentelin Color Brush -sivellin liukuu paperilla vaivattomasti ja jälki kuivuu nopeasti. Se lähestyy ominaisuuksiltaan enemmän vesiväriä eli on paras vaihtoehto, jos haluat tehdä laveampaa, maalauksenomaisempaa jälkeä. Saatavilla useita värejä, uudelleentäytettävä. Suosittelemme sille erittäin sileää paperia! Esimerkkikuvassa Cansonin Bristol-paperi, 250 g/m2, hinta 11,50 €. Paketissa on 20 arkkia.

Pentelin Aquash Water Brush on puolestaan vesisäiliösivellin, jonka avulla voit sekoittaa värejä paperilla toisiinsa ja luoda hienoja kontrasteja. Tiiviin kärjen ansiosta veden annostelu paperille on helppoa. Paketissa on kolme säiliösivellintä, joissa on erikokoiset, pyöreät kärjet. Derwentin Waterbrush-sivellintä on saatavana ohut-, keskikoko- ja litteäkärkisenä. Säiliön voi täyttää myös musteella.

Aloittaminen —mistä apua?

Mistä sitten ohjeistusta alkuun pääsemiseksi? Pinterestistä ja Youtubesta löydät toki hyviä ohjeita, ja mainitsemisen arvoinen on myös kirja Luovaa tekstausta ja muita ideoita — inspiroivia tekniikoita, ideoita ja vinkkejä tekstattuihin taideteoksiin (16,90 €). Kirja esittelee eri tekniikoita mustekynällä taiteillusta kalligrafiasta liitutaululle piirrettyihin teksteihin. Opit koristelemaan tekstiä varjostuksin, kuvin ja koukeroin. Kirja sisältää paljon harjoituksia, vinkkejä ja ideoita sekä vaihe vaiheelta eteneviä ohjeita pieniin projekteihin, kuten pakettikortteihin, itse tehtyyn liitutauluun sekä lasille ja posliinille tekstaukseen. Kirjasta löytyy paljon hyviä vinkkejä myös bullet journalin pitäjille.

Kirja on saatavilla myös ruotsiksi (Kreativ textning och kalligrafi: inspiration, tekniker & idéer till handtextade konstverk, 12,90 €).

Kirja neuvoo myös, kuinka siirrät taideteoksiasi digitaaliseen muotoon ja kuinka luot tekstaustaidetta kuvankäsittelyohjelman avulla.

Myös perinteisiä piirustustusseja, kuitukärkikyniä ja mustekyniä voi hyvin käyttää luovan tekstauksen opetteluun. Tärkeintä on luomisen ilo ja se, että löytää omaan käteensä parhaiten sopivat välineet. Perinteiseen vesivärimaalaukseen Akateemisella on tarjota monia laadukkaita tuotteita venäläisistä irtoakvarellinapeista kiinteisiin väripaletteihin. Tule käymään myymälässämme ja inspiroidu monipuolisesta tarjonnasta! Henkilökunta antaa mielellään lisätietoja.