Blogi

Blogi

Kirjallisuutta punnitsemassa

30.10.18
Akateeminen Kirjakauppa

Suunnilleen kaikki vuoden kirjat ovat nyt ilmestyneet ja niitä mittaillaan ja punnitaan parhaillaan messuilla, tapahtumissa, haastatteluissa ja kritiikeissä.

Lue lisää

Jo Nesbø – norjalainen kultasormi

21.03.17
Akateeminen Kirjakauppa

Pohjoismainen dekkari on jo tunnettu käsite kirjamaailmassa. Genren kansainvälisesti menestynein tekijä on norjalainen Jo Nesbø (s. 1960),  jonka 11. Harry Hole -romaani Jano (ruots. Törst) ilmestyy suomeksi maaliskuussa 2017. Hänen teoksiaan on myyty maailmalla yli 30 miljoonaa ja Suomessakin yli puoli miljoonaa kappaletta.

Lue lisää

Cozy Crime — jännityskirjallisuuden lämminhenkisin lajityyppi!

21.11.17
Akateeminen Kirjakauppa

Jännityskirjallisuus on Suomessa tänä päivänä erittäin suosittua. Matti Yrjänä Joensuun ja Mauri Sariolan jalanjäljillä ovat jatkaneet lukuisat taitavat tekijät, joista moni on kirjoittanut itsensä pysyvästi suomalaisiin sydämiin ja isänpäivän lahjapaketteihin. Jännityskirjallisuuden kiistattomasta huippunimestä, englantilaisesta Agatha Christiestä huolimatta dekkarigenreä on perinteisesti ainakin Suomessa pidetty sangen miesvaltaisena: miespuoliset tekijät kirjoittavat mieslukijoille näitä (oletettavasti) kiinnostavista aiheista. 

Lue lisää

Paperikartta, navigaattori vai molemmat?

06.02.19
Akateeminen Kirjakauppa

Tunnustan heti alkuun: olen täysverinen karttahullu. Saatan makoilla sohvalla pitkät tovit tutkailemassa eri kaupunkien karttoja ja harmittelen, ettei kodissani ole enempää seinätilaa niin karttajulisteille kuin palapelikartoillekin.

Lue lisää

Aktivoiva lukeminen

22.01.19
Akateeminen Kirjakauppa

Vuosi on niin alussa, että kannattaa harkita ryhtymistä lukupäiväkirjan pitoon, kun kaikki luettu on vielä hyvässä muistissa. Lukemisten kirjaamisesta on yllättävän paljon iloa ja hyötyä.

Lue lisää

Jag älskar/hatar litteratur på sociala medier

31.01.19
Akateeminen Kirjakauppa

Sociala medier är ett virus som genomsyrar världen. Till min vardag hör att samtidigt älska/hata samtalet om litteratur som förs online.

Lue lisää

Årets 5 bästa läsupplevelser 2018

02.01.19
Akateeminen Kirjakauppa

I flera år har jag tagit som vana att försöka sammanfatta mina största läsupplevelser från året som gått. Brukar du också göra det?

Lue lisää

Oodi kirjavuodelle

27.12.18
Akateeminen Kirjakauppa

Vuosi 2018 on ollut tavattoman hieno kirjavuosi. Monipuolista ja korkeatasoista luettavaa on riittänyt minullakin ihan jonoksi – tai siis pinoiksi – asti.

Lue lisää

Kaikkien aikojen kirjakevät

19.01.18
Akateeminen Kirjakauppa

Olen huvitellut viime päivinä lukemalla kustantajien kevään julkaisuluetteloita. Olen ollut mielestäni kriittinen ja valikoiva, mutta silti lukulistalleni on ilmestynyt jo viitisenkymmentä pakollista uutuutta. Mitä ihmettä?

Lue lisää