Blogi

Blogi

Miten arkisesta tulee kiinnostavaa?

20.05.19

Suurin osa elämästämme on arkea, mutta harvemmin se on kirjallisuudessa pääteemana. Kukapa jaksaisikaan lukea tasapaksua ”töihinkauppaankotiintöihinkauppaankotiin”-toistoa. Kirjallisuuteen sopivat elämän huipentumat: kriisit, käänteet, kohokohdat, tienhaarat, virstanpylväät ja risteykset. Laimea arki siivotaan pois.

Lue lisää

Joko teillä on pidetty lukulanit?

06.05.19

Joitakin vuosia sitten, kun hätyyttelin nuorimmaistani pistämään kirjan pois ja käymään nukkumaan, protestoi hän: ”Miksi ei joskus voisi lukea niin kauan kuin haluaa, vaikka koko yön?” Niin, miksi ihmeessä ei voisi, mietti äiti, joka itsekin oli yhden jos toisenkin valoisan kesäyön – ja aika monta pimeää talviyötäkin – viettänyt kirjojen parissa.

Lue lisää

Rauhoittumista, syventymistä ja pakoa todellisuudesta

16.04.19

Pääsiäisen seutu on otollista aikaa hiljentyä, ja sen voi tietenkin mainiosti tehdä myös kirjallisuuden avulla. Esimerkiksi Pirkko Saision ja Joel Haahtelan uutuudet sopivat rauhoittumiseen hyvin.

Lue lisää

Kirjallisuus avaa luukkuja maailmaan

26.03.19

Aivan ihmeellistä, miten paljon hyviä kirjoja meidän pienellä kielialueellamme julkaistaan vuoden ympäri. Ennen vanhaan kevään uutuudet olivat lähinnä harrastekirjoja, mutta nykyään lukijoita hemmotellaan kiinnostavalla kirjallisuudella myös sesongin ulkopuolella.

Lue lisää

Torra gator, återvinning och mer ljudböcker i Svenskfinland

01.03.19

Idag träder vi in i den första vårmånaden mars. Torra gator, återvinning och mer ljudböcker i Svenskfinland. Vilka är vårens mest spännande boksläpp och evenemang?

Lue lisää

Vahvojen naisten matkassa

21.02.19

Joskus jotain kirjaa hehkutetaan niin perusteellisesti, että kaiken järjen vastaisesti jätän sen lukematta. Olen saanut teoksesta ikään kuin tarpeekseni ennen kuin olen itse edes tarttunut siihen. Pelkään myös, ettei se ole ”niiiiin” hyvä kuin sanotaan.

Lue lisää

Paperikartta, navigaattori vai molemmat?

06.02.19

Tunnustan heti alkuun: olen täysverinen karttahullu. Saatan makoilla sohvalla pitkät tovit tutkailemassa eri kaupunkien karttoja ja harmittelen, ettei kodissani ole enempää seinätilaa niin karttajulisteille kuin palapelikartoillekin.

Lue lisää

Jag älskar/hatar litteratur på sociala medier

31.01.19

Sociala medier är ett virus som genomsyrar världen. Till min vardag hör att samtidigt älska/hata samtalet om litteratur som förs online.

Lue lisää

Aktivoiva lukeminen

22.01.19

Vuosi on niin alussa, että kannattaa harkita ryhtymistä lukupäiväkirjan pitoon, kun kaikki luettu on vielä hyvässä muistissa. Lukemisten kirjaamisesta on yllättävän paljon iloa ja hyötyä.

Lue lisää

Årets 5 bästa läsupplevelser 2018

02.01.19

I flera år har jag tagit som vana att försöka sammanfatta mina största läsupplevelser från året som gått. Brukar du också göra det?

Lue lisää