12.5. Kohtaamispaikka, Helsinki

Minna Eväsoja, Minna Lindgren, Saara Turunen, Heljä Liukko-Sundström, Marjo Tiirikka

Helsingin Kirjatalon Kohtaamispaikalla on mahdollisuus tavata kevään innostavimpia naisia lauantaina 12.5. Haastattelujen aiheissa liikutaan japanilaisessa mielenmaisemassa, viriilissä ja vapaassa seitsenkymppisen elämässä, siinä miten ottaa elämä omiin käsiin ja taiteilijuudessa.

Vinkki: Nämä kaikki ovat oivallisia äitienpäivälahjoja! Tule tapaamaan kirjailijoita ja hae signeeraus kirjaan! Kirjat ovat tuolloin tarjoushintaisia Helsingin Akateemisessa.

Klo 12.30 Minna Eväsoja
Shoshin - Aloitteijan mieli (Gummerus)
Haastattelija: Sakari Heiskanen

Klo 13.00 Minna Lindgren
Vihainen leski (Teos)
Haastattelija: Jussi Tiihonen

Klo 13.30 Saara Turunen
Sivuhenkilö (Tammi)

Klo 14.00 Heljä Liukko-Sundström ja Marjo Tiirikka
Arabian Heljä (Art House)


Minna Eväsoja: Shoshin – Aloittelijan mieli (Gummerus)
Eväsoja aloittaa Sydämen kirjeenä tunnetusta vanhasta japanilaisesta tekstistä, jossa kerrotaan shoshinista, aloittelijan mielestä. Shoshin on ennakkoluuloton ja avoin, vaatimaton ja nöyrä, mutta omahyväisyys ja itseriittoisuus eivät sille sovi. Tieto on kuin loputon vuori, jota ei pysty ehkä koskaan valloittamaan. Mutta matkalle kannattaa silti lähteä, muuten mestarin taso jää saavuttamatta. Kuvituksen Eväsoja on valinnut Ateneumin taidemuseon vanhojen puupiirrosten kokoelmista. Shoshin on ihastuttava lahjakirja jokaiselle japanilaisuudesta ja Japanista kiinnostuneelle.Minna Lindgren: Vihainen leski (Teos)
Ulla-Riitta Raiskio on elänyt tunnollisesti. Porannut päivittäin ihmisten hampaita, tehnyt suurella vaivalla kaksi lasta, elänyt rivitaloelämää ja ollut sairaan miehen omaishoitaja. Miehen lopulta kuoltua kaikki tuntuvat näkevän 74-vuotiaan lesken hauraana, omaan kuolemaansa valmistautuvana vanhuksena. Mitä vielä! Ullis on viimein vapaa. Enää pitäisi vain keksiä, mitä vapaudella tekisi.Saara Turunen: Sivuhenkilö (Tammi)
Sivuhenkilö on kertomus kirjoittamisesta ja tunnustuksen kaipuusta, tunteesta että elämä on aina jossain muualla, odotuksista ja todellisuudesta, jotka kulkevat omia teitään. Surumielisyys ja erillisyyden kokemus kulkevat käsi kädessä Sivuhenkilön kanssa, jonka yksityiset tunnot kasvavat omalla laillaan kokonaiseksi sukupolvikokemukseksi. Miksi sukupuoliroolit ovat edelleen niin ahtaita, ja kuinka murtaa niiden kahleet? Kuinka ottaa elämä omiin käsiin?Marjo Tiirikka: Arabian Heljä (Art House)
Ateneumista valmistunut nuori Heljä Liukko-Sundström halusi kuvata suomalaisen elämän kirjoa ja viedä taiteen kaiken kansan ulottuville. Arabian tehtaan taideosastolla hän pääsi oppimaan mestareilta, kuten Birger Kaipiaiselta, Toini Muonalta, Esteri Tomulalta ja Kaj Franckilta. Heinälatotytöstä tuli palkittu taiteilija, joka teki Arabiassa elämäntyönsä. Keramiikkatauluistaan, sympaattisista jäniksistään ja upeista uniikkitöistään tunnettu Liukko-Sundström on koko uransa ajan halunnut kertoa tarinoita ja kehittää keramiikasta jatkuvasti uutta. Hänen mottonsa on ilon levittäminen ja ikävän torjuminen. Taiteilijan pulppuavan elämäntarinan rinnalla kirjassa kulkee Arabian tehtaan pitkä ja kiehtova historia.

Etuja Stockmannin kanta-asiakkaille

Tutustu ajankohtaiseen kirjauutuuteen

Akateemisen lahjakortti